Alevi Haber Ajansi

Bedriye Polattaş ve Aziz Akdağ tahliye edildi-VİDEO

PİRHA-Haklarında ‘örgüt propagandası yapmak’ iddiasıyla cezaevinde tutulan DBP Adıyaman İl Eş Başkanı Aziz Akdağ ve Kömür Belediyesi Meclis Üyesi Bedriye Polattaş, bugün görülen duruşmada tahliye edildi.

 

Haklarında örgüt propagandası yaptıkları iddiasıyla 10 yıl önce açılan bir davayla suçlanan ve tanık beyanlarının ifadeleri göz önünde bulunarak 8 Ocak’ta tutuklanan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Adıyaman İl Eş Başkanı Aziz Akdağ ve Kömür Belediyesi eski meclis üyesi Bedriye Polattaş hakkında, bugün saat 10.00’da Adıyaman Adliyesi’nde görülen duruşmada 6 yıl hapis cezası istendi. İstinaf mahkemesinden gelecek karara kadar sanıkların tahliyesine karar verildi.

Avukat Hüseyin Çoşkun, “Kararın somut delillerle değil soyut delillerle alındığını belirterek şu ifadelerde bulundu:

“Her ne kadar örgüt üyeliği iddiasıyla alınsalar da sadece soyut tanıkların beyanları üzerine tutuklanmışlardır. Ne kadar yüksek ceza alsalar da müvekkillerimize tahliye geldi. Hukuki alınan bu kararın verilmesi en azından bizim adalete olan umudumuzu yeşertiyor. Müvekkillerimizin hiçbir suç işlemediği ortadadır. Bu karar bizim açımızdan umutludur. Mahkemelerden beraat çıkacağı umudumuz sonsuzdur. Mahkeme aşamasına kadar da bu sürecin takipçisi olacağız.”

Tahliye kararının ardından aileler Diyarbakır ve Hilvan cezaevlerinde bulunan yakınlarını almak için hareket etti.

PİRHA/ADIYAMAN

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak