Alevi Haber Ajansi

Çiçek: Türbelere yapılan ziyaretlerde, itikat ve inanmak çok önemli- VİDEO

PİRHA-Afyon’un Şuhut ilçesinin Tekke köyünde bulunan Sarı Dede Türbesi’nin seceresi hakkında çok fazla bilgilerinin olmadığını belirten İsmail Çiçek, “Türbenin kerameti olduğunu ve çocuğu olmayanların burayı ziyaret ettikten sonra çocuklarının olduğu şeklinde bilgimiz var” dedi.

İsmail Çiçek, Afyon’un Şuhut ilçesinin Tekke köyünde bulunan Sarı Dede Türbesi ile ilgili PİRHA’ya konuştu.

“ÇOCUĞU OLMAYANLARIN, SIK ZİYARET ETTİĞİ BİR TÜRBE”

Sünnilerin yaşadığı Kavaklı Köyü’nden bir ailenin çocuğu olmadığı için Sarı Şemsettin Dede Türbesi’ne ziyarete geldiğini söyleyen İsmail Çiçek, “Benim evim türbenin hemen bitişiğinde ben evde olmadığım için eşimle birlikte türbeye gidip, dua etmişler. Aile buradan ayrıldıktan 2 yıl sonra çocuklarının olduğuna dair bilgi aldık. Daha sonra aile, çocukları olmasından dolayı türbeye adak getirdiler ve paylaştılar. Sarı Şemsettin Türbesi’nin aynı zamanda konuşamayan insanları içinde iyi geldiği şeklinde bilgiler var. Ben bunlara şahidim ancak bu işte inanmak ve niyet çok önemli” dedi.

Cebrail ARSLAN/AFYON

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak