Alevi Haber Ajansi

Ferhat Tunç’tan yeni single-klip!

PİRHA- Sürgünde 3.5 yılını geride bırakan sanatçı Ferhat Tunç, yeni bir single-klip ile sonbahara ‘merhaba’ diyor.

Sözleri Yusuf Hayaloğlu’na, bestesi kendisine ait  “Kızıl Bir Güldün” adlı eserini yeniden okuyan sanatçı, Nihat Ulaş’ın yönetmenliğinde esere bir de klip çekti. Ferhat Tunç, bu çalışmasını, 38. ölüm yıl dönümü nedeniyle Yılmaz Güney’e adadı.

Ferhat Tunç’un 9 Eylül’de dinleyicisiyle buluşturacağı çalışmasıyla ilgili açıklaması şöyle:

“Sonbahara aşkla merhaba!

Baskı ve zulüm ekseninde dirençle tutunduğumuz günler yaşıyoruz. Nerede olursak olalım, karanlığın bizi nefessiz kılmasına izin vermeyelim. Hayatımıza renk katan, soluk katan o eşsiz pınar, aşk, bir ırmak gibi sarsın ruhumuzu. Gelin ayrılıklarımızı, hüznümüzü ve yaralarımızı aşkla saralım. Özlem ve hüzün kalbimizin mevsimi olsun.

Sözleri sevgili Yusuf Hayaloğlu tarafından yıllar önce yazılan ve müziği bana ait olan ‘Kızıl Bir Güldün’ adlı eseri yeniden seslendirdim. Nihat Ulaş’ın olağanüstü çabası ve heyecanıyla çekilen klipin çekimleri Frankfurt’ta gerçekleşti. Klipte ayrıca, sevgili Dicle Irmak Berkpınar’ın 2018 yılında bir başka klip için çektiğimiz görüntülerinden yararlandık.

‘Kızıl Bir Güldün’ adlı single, 9 Eylül tarihinde tüm dijital platformlarda yer alacak. 9 Eylül, aynı zamanda büyük aşkların ustası, devrimci sanatçı Yılmaz Güney’in aramızdan ayrılışının 38. yıl dönümü. Bu çalışmayı kendisini minnetle andığımız o büyük ustaya adıyorum.

9 Eylül akşamı, klipi YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz. Bu ablukalar dünyasında, dilerim, ruhunuza esenlik katar.”

(HABER MERKEZİ)

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak