Alevi Haber Ajansi

Yüksekdağ’ın duruşması ertelendi

Aralarında HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağı’ında bulunduğu Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyesi 7 kişi hakkında Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın duruşması görüldü.

YÜKSEKDAĞ DURUŞMAYA KATILMADI

“MLKP’yi kurmak ve yönetmek” ile “örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla sanıkların tümünün tutuksuz yargılandığı duruşmaya, HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş ve çok sayıda avukat katıldı. Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada, ifadesi alınmayan Yüksekdağ’ın SEGBİS’le ifadesinin alınmasını istedi. Yüksekdağ, kendisinin hazır olmadığını beyan ederek, duruşmaya katılmayacağını iletti. Mahkeme heyeti, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı 16 Mayıs’a erteledi.

“VEKİLLERİN CEZAEVİNDE OLMASI FAŞİZİMDİR”

Duruşma sonrası milletvekili Meral Danış Beştaş adliye önünde kısa bir açıklama yaptı. Genel Başkanlarına tebligat yapılmadığı için duruşmaya katılmadığını ifade eden Beştaş, partilerine yönelik baskıların arttığına değindi. Dün Meclis’ten geçirilmeye çalışılan Anayasa değişikliğine değinen Beştaş, halkın iradesini temsil eden vekillerin cezaevinde olduğunu hatırlatarak, “Bu durum başlı başına bir faşizmdir. Bu dönem arkadaşlarımızın içeride olacağı dönem değildir. Siyasi alanda istediğiniz platformda Türkiye’nin demokrasisini, anayasasını tartışmaya hazırız” diye konuştu.

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak