Alevi Haber Ajansi

Kadınlar ‘tacize, tecavüze karşı her yerdeyiz’ dedi

Ankara Kadın Platformu, geçtiğimiz günlerde Ankara’da bir kadının bindiği özel halk otobüsünde cinsel saldırıya maruz kalmasına ilişkin Yüksel Caddesi’nde bir araya gelerek basın açıklaması düzenledi. “Tacize, tecavüze , erkek şiddetine karşı otobüste, sokakta her yerdeyiz!!” pankartının açıldığı açıklamada sık sık “Yaşasın Kadın Dayanışması” ve “Geceleri de sokakları da terk etmiyoruz” sloganları atıldı.

OHAL VE KHK’LER ÜLKESİ

Platform adına açıklamayı yapan Sevinç Koçak, ülkenin OHAL ve KHK’ler ülkesi haline geldiğini belirterek,
“İçerde ve dışarıda savaş, politikalarının hüküm sürdüğü, antidemokratik uygulamaların hayata geçirilmeye çalışıldığı, hak gasplarının muazzam arttığı, erkek egemen bir ülke” dedi.
Türkiye’de kadınların şort giydiği ve parklarda spor yaptığı için saldırıya uğradığını belirten Koçak, şunları ifade etti: “Barış, eşitlik, özgürlük dediğimiz için, yaşam biçimimize karışamazsınız, laiklik gerek dediğimiz için şiddete uğradığımız, gözaltına alındığımız, tutuklandığımız bir ülke.”

Kadınların böyle bir ülke istemediğini ve isyanları ile direndiklerini aktaran Koçak, Ankara’da yaşanan olayın Özgecan katliamını hatırlattığını aktardı.

”CAN GÜVENLİĞİMİZİN OLMADIĞI HAYATLAR İSTEMİYORUZ”
Etimesgut hattı Özel Toplu Taşıma Aracı’na binen kadının, otobüs şoförü tarafından cinsel saldırıya uğradıktan sonra “Birine söylersen seni bulur yine tecavüz eder, sonra da boğazını keserim” şeklinde tehdit edilmesine isyan eden Koçak, “Can güvenliğimizin olmadığı otobüsler, parklar, sokaklar, hayatlar istemiyoruz” diye belirtti. Kadınların emeği, bedeni ve kimliğine yönelik saldırılara karşı susmayacaklarını belirten Koçak, “Kadınları yok sayan, şiddeti, tacizi meşrulaştırmaya çalışan saldırgan erkekliğe, kadın düşmanlarına karşı mücadeleyi büyüteceğiz” şeklinde konuştu.

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak