Alevi Haber Ajansi

‘Kadınlar olarak, yoksulluğa, şiddete, savaşa karşı mücadeleye devam ediyoruz’

PİRHA- İHD Mersin Şubesi Kadın Komisyonu, yaptığı açıklamada, “İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmeyi kabul etmiyoruz. Ekonomik kriz yoksulluğu açlığa çevirirken, coğrafyamızda mülteci kadınlar ayrımcılığı, şiddeti, yoksulluğu yaşarken yanı başımızdaki savaş için kabul edeceğimiz tek söz barıştır” ifadelerine yer verdi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şubesi Kadın Komisyonu, dernek binasında 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne ilişkin basın toplantısı yaptı.

“YOKSULLUĞUN VE KRİZİN ORTASINDA SAVAŞLAR YÜKSELİYOR”

İHD Mersin Şubesi Kadın Komisyonu Üyesi Fatma Sarıyaroğlu, yoksulluğa, savaşa ve şiddetin her türüne karşı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde mücadele için sokaklarda olduklarını ifade ederek, “Bir 8 Mart’ta daha Türkiye’nin kadınlara yönelik ihlaller listesini sıralamaya kalemimiz yetmiyor! Şiddeti, yoksulluğu, savaşı, ekonomik krizi en yoğun şekilde hayatlarımızda hissediyoruz. Çözüm üretmesi gerekenler failleşiyor, yasalar uygulanmıyor, kadın kazanımları yok ediliyor, yoksulluğun ve krizin ortasında savaşlar yükseliyor” dedi.

“CEZASIZLIK OLASI FAİLLERİ TEŞVİK ETMEYE DEVAM EDİYOR”  

Aysel Tuğluk ve Aysel Tuğluk gibi birçok siyasi kadın tutuklunun sağlıkların cezaevlerinde kalmaya uygun olmadığı halde, tahliyelerinin engellendiğini, cezaevlerinin hasta tutuklular için birer işkencehaneye dönüştüğüne işaret eden Fatma Sarıyaroğlu, şunları ifade etti:

“Garibe Gezer, cinsel şiddete ve işkenceye maruz kaldığı cezaevinde şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti. Deniz Poyraz, göz göre göre katledildi. Gülistan Doku iki yıldır kayıp. Şule Çet katledildikten sonra birçok kadın benzeri şekilde katledildi. Kamu görevlilerinin hedef gösterdiği LGBTİ+’lar nefret cinayetleriyle katlediliyor. İşyerlerimiz ayrımcılık, mobbing dolu! Cezasızlık olası failleri teşvik etmeye devam ediyor.”

“TEK SÖZ BARIŞTIR”

Kadınlar olarak, yoksulluğa, şiddete, savaşa karşı mücadeleye devam ettiklerinin altını çizen Fatma Sarıyaroğlu, “İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmeyi kabul etmiyoruz. Ekonomik kriz yoksulluğu açlığa çevirirken, coğrafyamızda mülteci kadınlar ayrımcılığı, şiddeti, yoksulluğu yaşarken yanı başımızdaki savaş için kabul edeceğimiz tek söz barıştır” ifadelerine yer verdi.

Açıklamadan sonra İHD Mersin Kadın Komisyonu ile Mersin Kadın Platformu, siyasi tutuklu kadınlara kart gönderdi.

PİRHA/MERSİN

 

 

 

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak