Alevi Haber Ajansi

‘Erdal Eren’in ölümünde ihmali olanlar cezalandırılsın’-VİDEO

PİRHA- Mersin’de ortaokul 3. sınıf öğrencisi Erdal Eren Kömürcü, 13 yaşında yaşama gözlerini yumdu. Oğlunu hastaneye götürdükten 6 gün sonra kaybeden anne ve baba evladının ölümünde Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi doktor ve yetkililerinin sorumlu olduğunu belirterek, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunup, cezalandırmasını istedi.

 

Mersin’in Yenişehir İlçesi Adnan Menderes Ortaokulu 3. sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Erdal Eren Kömürcü, 4 Ocak Salı günü eve geldiğinde göğsünde kaşıntı ve kızarıklık olduğunu söyledi. Bunun üzerine baba Nazım Kömürcü oğlunu MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi’ne götürdü. Bir süre sıra bekleyen Erdal Eren’i triyaj bölümünde muayene eden doktorlar, herhangi bir tahlil yapmadan ‘alerjisi var’ diyerek alerji ilacı önerip taburcu etti.

“ALERJİSİ VAR DENİLEREK EVE GÖNDERDİLER”

Babasının eve getirdiği Erdal’ın ateşini düşüremeyince tekrardan MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi’ne götürdü. Bu kez de ‘boğaz enfeksiyonu’ olduğunu ve yakın zamanda korona geçirdiğini aktaran doktorlar, Erdal Eren’in ciğerlerinde sorun olduğunu belirtip gözlem odasına aldılar. Durumu ağırlaşan Erdal Eren’i gerekli teçhizatın ve uzman doktorların olmadığı gerekçesiyle Antep’e yolladı.

“ÇOCUĞUMUN ÖLÜMÜNDEN SORUMLU YETKİLİLER HESABI VERECEK”

Gittikleri Antep’te oğlunu kaybeden baba Nazım Kömürcü, ihmaller sonucu oğlunu kaybettiğini belirterek, “MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi ilk gittiğimiz zaman gerekli tetkikleri ve müdahaleyi yapmış olsaydı oğlumuz yaşıyor olacaktı. Çocuğumun ölümünden sorumlu yetkililer hesabını verecek. MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunduk. Davamızın takipçisi olacağız” dedi.

“SAPASAĞLAM OĞLUM 1 HAFTA İÇİNDE GÖZ GÖRE GÖRE ÖLDÜ”

Acılı anne Sevim Kömürcü de, “Sapasağlam oğlum 1 hafta içinde göz göre göre öldü. İhmali olanların cezalandırılmasını istiyorum. Yetkililer bize yardımcı olsun. Başka analar ağlamasın ve çocuklar ihmal sonucu ölmesin diye herkesi davamıza sahip çıkmaya çağırıyorum” diye konuştu.

Yaşamını yitiren Erdal Eren Kömürcü için ailesi hukuk mücadelesini sürdürürken, 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Berkay Kömürcü ise, kardeşi için sosyal medya üzerinden duyarlılık yaratmaya çalışıyor.

‘#ErdalErenİçinAdalet’ hashtagi açan Berkay Kömürcü, milletvekilleri, sanatçılar, aydınlar olmak üzere tüm toplumdan adalet arayışları için destek istedi.

Diren KESER/MERSİN

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak