Alevi Haber Ajansi

HDP Genç Kadın Koordinasyonu’ndan, Gülistan Doku’nun son görüldüğü yerde 8 Mart açıklaması

PİRHA-Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genç Kadın Koordinasyonu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, 5 Ocak 2020’de kaybolan Üniversite öğrencisi Gülistan Doku’nun son görüldüğü iddia edilen Dinar Köprüsü’nde açıklama yaptı. Açıklamada, “Her defasında kadın özgürlük mücadelemizin bariyerine çarparak geri adım atmak zorunda kalan bu iktidara sesleniyoruz. Genç kadınlar olarak erken yaşta evliliğin önünü açacak herhangi bir yasal düzenlemeye izin vermeyeceğiz” denildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genç Kadın Koordinasyonu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, 5 Ocak 2020’de kaybolan Üniversite öğrencisi Gülistan Doku’nun son görüldüğü iddia edilen Dinar Köprüsü’nde açıklama yaptı.

Kürtçe “Zaman, genç kadınların dirilişinin zamanıdır” pankartanın açıldığı açıklamada, “Jin, jiyan, azadî” ve “Gülistan Doku nerede” sloganları atıldı. HDP Milletvekili Dersim Dağ’ın yanı sıra çok sayıda kişi açıklamaya destek verdi.

“MÜCADELEMİZDEN ASLA TAVİZ VERMEYECEĞİZ”

Gülistan Doku’dan 2 yıldan uzun bir süredir haber alınamadığına işaret eden Munzur Üniversitesi öğrencisi Melike Altıntaş, “Gülistan’ı bulmak yerine, ‘Gülistan nerede?’ diyenleri yargılayandır bu iktidar. Gülistan’ın kaybettirilmesinde baş şüpheli olan Zaynal’ın elini kollunu sallayarak ülkenin dışına çıkarılmasını sağlayandır bu iktidar. ‘Kızım nerede? Kardeşim Nerede?’ dediği için Gülistan’ın ailesini yargılamaya kalkan kadın düşmanı, Kürt düşmanı politikalarını tescilleyendir bu iktidar” dedi.

Açıklamaya şöyle devam edildi:

“Her defasında kadın özgürlük mücadelemizin bariyerine çarparak geri adım atmak zorunda kalan bu iktidara sesleniyoruz. Genç kadınlar olarak erken yaşta evliliğin önünü açacak herhangi bir yasal düzenlemeye izin vermeyeceğiz. Özel savaş politikalarına karşı mücadele veren gençlerin kaçırılarak, ajanlık dayatılıyor. Bu yöntemlerle sindiremedikleri genç kadınları ise, gözaltına alarak, tutuklayarak susturmak istiyorlar. Bugün yüzlerce genç kadın yoldaşımız kadın özgürlük mücadelesi yürüttüğü için cezaevlerinde rehin tutuluyor. İçeride, dışarıda nerede olursak olalım mücadelemizden asla taviz vermeyeceğimizin sözünü veriyoruz.”

(HABER MERKEZİ)

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak