Alevi Haber Ajansi

Tepkiler sonuç verdi: Ana Fatma Ziyaretindeki ‘aslan heykelleri’ kaldırıldı-VİDEO

PİRHA-CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol tarafından Ana Fatma Ziyaretinde yapılan yeleli aslan heykeli ve restorasyon çalışması ile reklam tabelasına gelen yoğun tepkiler üzerine dün reklam tabelaları kaldırılırken, bugün de yeleli aslan heykelleri kaldırıldı.

Alevi inancında ziyaret yerleri önemli bir yere sahip. Munzur Gözeleri’ndeki peyzaj projesinde olduğu gibi Ana Fatma Ziyaretinin de doğal dokusuna yenileme adı altında zarar veriliyor.

Dersim’de bulunan ve Aleviler için kutsal sayılan Ana Fatma Ziyaretinin bulunduğu bölgeye, geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Gürsel Erol tarafından “peyzaj” adı altında restorasyon çalışması yapıldı.

28 Ekim’de biten restorasyon çalışmasının ardından Erol, Ziyarete “Onarımı ve çevre düzenlemesi 2021 yılında 26’ncı dönem Tunceli ve 27’nci dönem Elazığ milletvekili Sn. Gürsel Erol tarafından yapılmıştır” yazılı mermer tableti ve yeleli aslan heykelleri yerleştirilmişti. Ancak PİRHA’nın yaptığı haberler üzerine gelen yoğun tepkiler nedeniyle Erol, isminin yazılı bulunduğu mermer tableti ve yeleli aslan heykellerini kaldırmak zorunda kaldı.

PİRHA/DERSİM

İLGİLİ HABERLER

> Dersimlilerden Gürsel Erol’a: Ana Fatma Ziyaretine yapılan siyasi şov ve saygısızlıktır-VİDEO
> Gürsel Erol’a tepki: Ana Fatma Ziyaretinin dokusunu bozarken kimden izin alındı?-VİDEO
> Ana Fatma Ziyaretinde Gürsel Erol yazılı tabletler kaldırıldı-VİDEO
> Aday: Ana Fatma Ziyaretinde yapılan yeleli aslan heykeli kaldırılmalıdır

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak