Alevi Haber Ajansi

KESK’ten cuma günü iş durdurma çağrısı

PİRHA- İktidarın 2022-2023 memur zammı tepkilere neden oldu. Yurttaşlar açıklanan teklifin kabul edilemez olduğunu belirtirken, KESK de kamu çalışanlarına cuma günü iş durdurma çağrısında bulundu.

2022 ve 2023 maaş zammı belirlendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin , 2022 ilk yarısı için %5 artı enflasyon farkı, kinci yarısı için ise %7 artı enflasyon farkı, 2023 ilk yarısı için %8, ikinci yarısı için %6 enflasyon farkında anlaştıklarını açıkladı.

#KabulEtmiyoruz

Memur ve memur emeklileri, iktidar tarafından belirlenen zamma sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.

Onbinlerce yurttaş tarafından yapılan paylaşımlarda ortak mesaj vardı: #KabulEtmiyoruz.

KESK: CUMA GÜNÜ İŞ DURDURALIM

KESK’de, Memur-Sen ve iktidar arasında imzalanan TİS’i kabul etmediklerini belirten bir açıklama yaparken, cuma gününde, “KESK olarak herkesi güvenceli istihdam, güvenli gelecek, insanca yaşayacak ücret, demokratik-adil çalışma yaşamı, halktan yana kamu hizmeti ve gerçek toplu pazarlık sistemi için birlikte mücadele etmeye, omuz omuza vermeye çağırıyoruz! Haklarımızın gasp edilmesini #KabulEtmiyoruz” diyerek iş durdurma eylemi çağrısında bulundu.

(HABER MERKEZİ)

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak