Alevi Haber Ajansi

Mersin HDP’den gözaltılara tepki

Mersin de siyasi operasyonlar kapsamın da gözaltına alınan Akdeniz belediyesi eş başkanı Yüksel Mutlu, HDP mersin il eş başkanı Sadun Doğan’ın da aralarında bulunan 93 kişinin gözaltına alınmasını basın açıklamasıyla protesto edildi.

HDP Mersin il başkanlığın da yapılan basın açıklamasını mersin il yöneticisi Orhan Arslan okudu.

Arslan açıklamasında ‘’İstanbul Beşiktaş’ta  yaşanan bombalı patlamayı şiddetle kınarken bombalı saldırının hemen sonrasından yapılan bu gözaltıların manidar olduğunu belirtti. HDP’ye karşı kullanılan ’intikam alma’ söylemiyle dün sabaha karşı il ve ilçe eş başkanlarımız, belediye eş başkan, belediye çalışanları ve üyelerimiz gözaltına alındılar. en Arslan sözlerine şöyle devam etti.

Süleyman Soylu’ nun ‘YARINDAN TEZ YOK İNTİKAM ‘çağrısının ardından HDP’ ye ve demokrasi yapılan bu baskınların ve gözaltıların yaşanmasını şiddetle kınıyoruz ve diyoruz ki; Devletler intikam çağrısı yapmazlar, intikam almaz, bu topraklardaki sorunların çözümü için çalışır, halkların barış ve kardeşlik ve özgürlük istemine çözüm bulurlar, insanların güvenli bir ortamda yaşamasını sağlarlar, katliamlar karşısında siyasal sorumluluk alırlar, katliamı sebep göstererek demokrasi güçlerine intikam çağrısı yapmazlar”, diye aktardı.

Açıklamanın sonunda Arslan hükümete seslenerek ,”Ülkeyi savaş alanına çevirdiniz, Eş genel başkanlarımızı, vekillerimizi rehin aldınız, seçilmiş belediye başkanlarını rehin aldınız , 6 milyonun iradesine kayyum atadınız,belediye çalışanlarını rehin aldınız,binlerce işçiyi, memuru, eğitimciyi ihraç ettiniz, gazeteleri, televizyonları ve radyoları kapattınız ve çalışanlarını rehin aldınız, her saldırının, baskının rejim değişikliğine bahane için kullanıldığı bir ortam istemiyoruz. Ölümlere intikamcılığa, ölü seviciliğe artık yeter diyoruz”, şeklinde konuştu.

Diren Keser- MERSİN

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak