Alevi Haber Ajansi

Dersim’de bir kadına tecavüz iddiasında ayrıntılar ortaya çıkıyor

PİRHA- Dersim’de bir kadının 3 uzman çavuşun tecavüzüne uğradığı, şiddet gördüğü ve Tunceli Devlet Hastanesi’nde tedavi edildiği öne sürüldü. PİRHA’ya konuşan Tunceli Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Çağdaş Özdemir ise hastaneye tecavüze uğramış, beli kırılmış bir hasta gelmediğini belirtti. Tunceli Barosu da, haberlerde yer alan iddialara ilişkin savcılığa başvurdu. Baro, iddiaların ihbar kabul edilerek soruşturulmasını talep etti.

Dersim’de bir kadının, 3 askeri personelin tecavüzüne uğradığı iddiasını geçen gün ilk olarak PİRHA‘da gündeme getirmiştik.

Tecavüze uğrayan kadının beli kırıldıktan sonra Elazığ’da bir hastaneye kaldırıldığı ve daha sonra getirildiği Tunceli Devlet Hastanesi’nde, kapısında ‘Ziyaretçi yasaktır’ ibaresi bulunan bir odada tutulduğu iddia ediliyor.

Dersim’de yaklaşık bir ay önce bir kadının üç askeri personel tarafından tecavüze uğradığı gündeme gelmişti. Sosyal medyadan da yapılan paylaşımlarda kadının önce Elazığ Devlet Hastanesi’ne götürüldüğü daha sonra Dersim’de bulunan hastaneye getirildiği iddia edilmişti.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, yaklaşık 1 ay önce bir uzman çavuş, 20’li yaşlarda olan genç bir kadını evine çağırdı ve evde bulunan 2 askeri personel ile tecavüz etti. Burada kadının belinin kırıldığı da iddia edildi.

İddialara göre, olayın duyulmaması için tecavüze maruz kalan kadın, ilk olarak Elazığ’da bir hastaneye kaldırıldı. Bazı yurttaşların olayla ilgili araştırma yapması sonucunda genç kadının birkaç gün önce Tunceli Devlet Hastanesi’ne getirildi.

KAYITLARA GEÇMEDİ

Dersim’e getirilen kadının hastane kayıtlarına adının geçmediği, yatırılması gereken bölüm yerine başka bir serviste tedavi edildiği iddia edildi. Tecavüz vakasının açığa çıkmaması için kadının Tunceli Devlet Hastanesi’nin 2’nci katında bulunan dâhiliye A-326 nolu odada tutulduğu, bu odanın kapısına ise “Ziyaretçi yasaktır” yazısı asılarak, kimsenin içeriye girmesine izin verilmediği kaydedildi.

Temizlik görevlisinin dahi içeriye alınmadığı odada kapının kilitli olduğu belirtiliyor. Odanın güvenliği ve kadının sağlığıyla bir kadının ilgilendiği belirtilirken, 30-35 yaşlarında olduğu tahmin edilen 2 erkeğin de odaya girdiği öne sürüldü.

Yerel kaynaklar, olayın nasıl açığa çıktığına dair şu bilgileri verdi: Hastanede çalışan temizlik görevlisi odayı temizlemek için harekete geçtiğinde odanın kilitli olduğunu görüyor. Odada tecavüz edilen kadının olduğunu belirtiyor.

Bunun yanı sıra Tunceli Devlet Hastanesi’ndeki sivil polis sayısında ciddi bir artış olduğu, bu durum olayın halka duyurulmasının engellenmesi olarak değerlendiriliyor.

“KADIN DÜN TABURCU EDİLDİ” İDDİASI

Tunceli Devlet Hastanesi’nde tutulan kadının, dün taburcu edilerek il dışına gönderildiği belirtildi. Taburcu edilen kadının annesinin de 3 erkekle birlikte hastaneden çıktığı kaydedildi.
Yine alınan bilgilere göre, akşam saat 19.00’dan sonra asker, polis ve uzman çavuşların sokağa çıkmasına yasak getirildiği belirtildi.

BAŞHEKİM: HASTANEMİZE BÖYLE BİR HASTA GELMEDİ

Bu arada, PİRHA’ya konuşan Tunceli Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Çağdaş Özdemir, hastaneye tecavüze uğramış, beli kırılmış bir hasta gelmediğini belirterek, böyle bir tedavinin yapılmadığını kesin bir dille reddetti.

BARO SAVCILIĞA BAŞVURDU

Dersim Tunceli Barosu da, haberlerde yer alan iddialara ilişkin savcılığa başvurdu. İddiaların ihbar kabul edilerek soruşturulmasını talep etti.

Baro talebini şöyle dile getirdi:

“Gazeteye yansıyan ilgili haberde yer alan iddialara göre savcılığa herhangi bir ihbarda veya şikayette bulunulup bulunulmadığı, iddiada geçen olaya ilişkin soruşturma başlatılıp başlatılmadığı hususlarında tarafımıza bilgi verilmesini talep ederiz. Tarafınıza yapılan herhangi bir başvuru olmamış ise dilekçemizin ve ekinde yer alan haberde bulunan iddiaların ihbar kabul edilerek soruşturulmasını talep ederiz.”

(HABER MERKEZİ)

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak