Alevi Haber Ajansi

Pir Celal Fırat: Armutlu Cemevi’ne yapılmış saldırı tüm cemevlerimize yapılmıştır-VİDEO

PİRHA – İstanbul Sarıyer’de bulunan Küçük Armutlu Cemevi’ne polis tarafından yapılan baskına tepki gösteren Garip Dede Dergahı Başkanı Pir Celal Fırat, “Bu saldırıyı tüm cemevlerimize yapılmış bir saldırı olarak olarak görüyoruz” dedi.

PSAKD Sarıyer Şubesi’ne bağlı olan Küçük Armutlu Cemevi’ne düzenlenen polis baskınına Garip Dede Dergahı Başkanı Pir Celal Fırat tepki gösterdi.

“TÜM BU YAPILANLAR ZULÜMDÜR”

Saldırıyı kınayan pir Fırat şunları söyledi:

“Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sarıyer Şubesi’ne bağlı Küçük Armutlu Cemevine bir saldırı gerçekleşti. Bu saldırı polis tarafından gerçekleşti. Orada iki arkadaşımızı almak için yapılmış. Tüm bu yapılanlar bir zulümdür. İki gün önce KHK ile OHAL’in kaldırıldığını söylemişlerdi. Oysaki görülüyor ki Türkiye’de OHAL her zaman devam edecek. Bu yapılacak zulmü ve baskıları biz kesinlikle kabul etmiyoruz. Küçük Armutlu Cemevi’ne yapılmış olan bu saldırıyı tüm cemevlerimize yapılmış bir saldırı olarak görüyoruz.”

“BU ZULME SON VERİN”

Gezi olaylarında Beşiktaş’ta bir camiye ayakkabı ile girildiği için yıllarca konuşulduğunu hatırlatan Fırat, “Biz hiçbir ibadethaneye ne ayakkabılarla girilmesini ne de coplarla cemevlerinin kapılarını kırarak içeri girilmesini istiyoruz. Polisin bu zulmünü şiddetle kınıyoruz. Bu doğru bir yaklaşım değil. Eğer bu ülkede kardeşlik isteniyorsa bu zulme iktidarın bir an önce son vermesi gerekiyor” diye konuştu.

GÖZALTINDAKİLER SERBEST BIRAKILSIN”

Bu saldırıyı Alevi federasyonları ve kurumları olarak etkin bir şekilde kınayacaklarını belirten Fırat, şunları kaydetti:

“Hiçbir ibadethaneye kimse coplarla saldıramaz ve bahçede oturan insanları ters kelepçe ile gözaltına alamaz. Tüm bu yapılanları doğru bulmuyoruz. Pirlerimiz hep şunu söylemiştir, ‘Bir yerde bir haksızlık varsa ve görüpte söylemiyorsanız dilsiz şeytansınızdır.’  Bugün cemevlerine yönelik açılımlar yapıldığı söyleniyor. Ancak bu yapılanlarla nasıl bir açılım yapılacağını görüyoruz adeta. Verilen sözler vardı. Bu sözlerle ne yapılmak istendiğini görmek istiyoruz.”

Garip Dede Dergahı Başkanı Pir Celal Fırat son olarak şu çağrıda bulundu:

“Bu zulmün ivedi bir şekilde son bulmasını ve  cemevinde gözaltına alınan dostların bırakılmasını istiyoruz. Elbetteki bugünler geçecektir. Vicdan sahibi her toplumun buna tepki vermesini bekliyoruz.” (HABER MERKEZİ)

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak