Alevi Haber Ajansi

Hamburg’ta Muharrem sohbeti-VİDEO

PİRHA-Almanya’nın Hamburg kentinde Matem’in 11. gününde Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) Eşbaşkanı Veli Kaya’nın katılımıyla bir sohbet gerçekleştirildi.

Sohbet Hamburg Hak-Evi Eşbaşkanları Şadiye Köylüce ve Fethi Özdemir’in çerağları yakmasıyla başladı.

Çerağların yakılmasının ardından konuşan FEDA Eşbaşkanı Kaya, “Kerbela’dan günümüze tarihi anlatarak, tüm dinlerin çıkışı karanlıktan çıkma amacını taşır” dedi.

Kerbela’da yapılan haksızlıkların günümüzde de devam ettiğini vurgulayan Kaya, günümüz Kerbela’larının da teşhir edilmesi gerektiğini söyledi.

Daha sonra söz alan Aydın Küçük ise Alevilerde örgü olmanın önemini anlattı.

Sohbetlerin ardından zakirler Fadime Aslan ve Mehmet Özpek deyişlerini seslendirdi.

Hamburg’ta Yass-ı Muharrem’in 10. Günü sohbetine ise Pir Mustafa Mısır katılmıştı. Sohbetin ardından Nur Ali Demir deyişler seslendirdi.

Öte yandan Berlin Alevi Toplumu-Cemevi’nde 12 gün tutulan Muharrem Orucu’nun ardından 13. günü Aşure pişirilerek dağıtılacak. Aşure hazırlıkları için şimdiden hummalı hazırlıklar başladı.

(HABER MERKEZİ)

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak