Alevi Haber Ajansi

FEDA, Şengal ve Rojava’ya saldırıları kınadı

PİRHA- Avrupa Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, Şengal Dağı ile Rojava’da bulunan Karaçok Dağı bölgelerine saldırı düzenlemesini kınadı. FEDA’nın yaptığı yazılı açıklamada , “Alevi kızılbaşlar olarak, hak ve hakikatten yana direnen mazlum Şengal halkının yanındayız’’ denildi.

Açıklamada AKP-MHP, BBP, HÜDAPAR’ın 4’lü bir ittifak kurarak, Kürt halkının tüm kazanımlarına karşı düşmanlık yaptığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

“Bunun içinde tekçi ulus devletini korumak için, demokrasi, özgürlük, eşitlik cephesinde yer alan tüm direnen biat etmeyen ezilen halkların, özgürlük demokrasi mücadelesini tasfiye etmek için bir araya gelinmiş tekçi faşist bir ittifaktır. Şengale dönük yapılan bu hava operasyonunda da ortaya çıkmış oldu ki, AKP, başta Kürtlerin, Alevilerin, Ezidilerin, Ermenilerin, Süryanilerin ve direnen biat etmeyen tüm inançlı toplulukların “abdestli düşmanıdır.  Bu nehaq zihniyetinin fıtratında Muaviye vardır. Bu ittifak sonucu başta Rojava ve etrafında gelişen Ortadoğu halklarının demokratik kazanımlarına karşı saldırı, provokasyon, operasyonlarla sürekli saldırılar gerçekleştirmektir. Özellikle DAİŞ’ in yenilgi aşamasına geldiği bir dönemde Şengal’e dönük yapılan hava operasyonunda, bu faşist ittifakın DAİŞ ile olan ittifakını bir kez daha resmileştirmiş oldu. Şengal halkına yapılan bu saldırı DAİŞ’i koruma ve sahiplenme operasyonudur.’’

AKP’nin Şengal halkının demokratik meşru haklarına sahip olmasını ve kendi kendisini yönetmesini istemediğini belirten FEDA, bu saldırıların bu nedenle gerçekleştirildiğine dikkat çekti.

Açıklamada son olarak, FEDA inançlar toplulukları olarak, haktan hakikatten, mazlumdan, direnenden yana oldukları, Şengal halkının yanında  olmaya devam edecekleri dile getirildi.

(ES)

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak