Alevi Haber Ajansi

‘Alın terimize el koyacakları süreci yaşıyoruz’-VİDEO

PİRHA- Konut İşçileri İstanbul Şube Başkanı Nebile Irmak Çetin, kıdem tazminatıyla ilgili değişikliği PİRHA’ya değerlendirdi. Çetin, yaklaşık 40 yıldır hem işverenlerin hem de hükümetlerin kıdem tazminatını tehlike olarak gördüğünü hatırlatan Çetin, “Bugün bir kişinin iki dudağı arasında kıdem tazminatlarımıza hatta mal varlıklarımıza çok rahat bir şekilde el konacak bir süreci yaşıyoruz.”

Kıdem tazminatında ve memurun iş güvencesinde çalışanlar aleyhinde köklü değişiklikler için düğmeye basıldı. AKP iktidarı güvencesizliği ve esnekliği kurumsallaştıracak yeni bir çalışma için kritik adımlar atılıyor. Kıdem tazminatı konusunda henüz çalışma hayatının taraflarına sunulan bir taslak yok. Kapalı kapılar ardında yürütülen çalışmalara sendikalar dahil edilmiyor.

Konut İşçileri İstanbul Şube Başkanı Nebile Irmak Çetin, kıdem tazminatıyla ilgili değişikliği PİRHA’ya değerlendirdi.

“İŞVEREN VE HÜKÜMET TEHLİKE OLARAK GÖRÜYOR”

Çetin, yaklaşık 40 yıldır hem işverenlerin hem de hükümetlerin kıdem tazminatını tehlike olarak gördüğünü hatırlatan Çetin, “Yani işçinin alın teri, yıpranma karşılığı olan o kıdem tazminatı bir biçimde batıyor, işte onu bir yerlere dönüştürmeye çalıştılar” dedi.

Türkiye’nin iç ve dış ticaret politikasının en çokta ekonomiyi vurduğunu belirten Nebile Irmak Çetin, “Turizm yok, ticaret yok, tarım yok, hayvancılık yok, gıda yok. Hepsi batık bir durumda. Türkiye bu açığını bir yerlerden telafi etmek zorundadır, ne yazık ki işçinin kıdem tazminatına göz dikerek bunu yaptılar” diye konuştu.

“İŞÇİLERİN KORKULU RÜYASI”

Kıdem tazminatının kaldırılmasının işçilerin korkulu rüyası olduğunu söyleyen Konut İşçileri İstanbul Şube Başkanı Nebile Irmak Çetin, şunları kaydetti:

“Kıdem tazminatı gerçekten çok tehlikeli bir süreçte. En çokta bu Hayır çalışmaları yürütülürken, işçi arkadaşlarımızla bunu konuşuyorduk ve işçilerin korkulu rüyasıydı. Ya bizim kıdem tazminatımız ne olacak. Evet kırk yıldır gücü yetmedi. Bugün bir kişinin iki dudağı arasında kıdem tazminatlarımıza hatta mal varlıklarımıza çok rahat bir şekilde el konacak bir süreci yaşıyoruz.” (HABER MERKEZİ)

Haberin Videosu

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak