Alevi Haber Ajansi

Serin: Yavuz Sultan zihniyeti geri geliyor

PİRHA -İstanbul’da yaşayan Bingöl Karer nüfusuna kayıtlı Baba Mansur Ocağına mensup Hıdır Serin Referandum’a ilişkin PİRHA’ya konuştu. Serin “Yavuz Sultan Selim geri geliyor diye düşünüyorum” değerlendirmesinde bulunuyor.

Pir Haber Ajansı olarak Referandum seçimi boyunca Alevi toplumunun çeşitli kesimlerine mikrofon uzattık. Mirofonumuza konuşan Alevi toplumunun neredeyse tamamı hayır diyor. Baba Mansur ocağı mensuplarından Hıdır Serin’de Hayır diyenlerden biri.

Alevilerin kesinlikle Hayır demesi gerektiğini vurgulayan Hıdır Serin, “Yavuz Sultan Selim geri geliyor diye düşünüyorum. Nasıl ki Yavuz Sultan Selim, Alevi katliamlarını yaptı, aynısı geliyor” dedi.

Serin, “Bu süreçte herkesi düşmanca, vahşice gözaltına aldılar. Bu sebeple Alevilerde çok uyanık olmalıdır” diye konuştu.

“Aleviler ellerini vicdanlarına koysunlar, öyle oylarını kullansınlar” diyen Serin, “Aleviler hayırdan yanadır. Zaten evet diyemezler. O zihniyette olan, evet diyen kişi Alevi değil, insan değildir.”

Alevi çalıştayları ve Hz. Ali’nin doğum gününü kutlamalar gibi şeylerin bir tuzak olduğun vurgulayan Baba Mansur Ocağından Hıdır Serin, “Seçim geldiğinde Alevilere bir şeyler atıyorlar. Alevilerin içinde de bu tuzağa düşen bazı kurumlar var. Zaten adamlar bir taraftan cümbüş evi diyor, bir taraftan bizim dedelerimizin evine gidip saygı göstermeden postumuza oturuyorlar. Hiçbir değerimize saygı göstermiyorlar” ifadelerini kullandı.

Hıdır Serin, “Aleviler bu tuzağa düşmemelidir. Yani nasıl Ortadoğu Proje diyorlarsa bu da bir projedir. Aleviler bu projeleri yemezler.  Alevi olan kişi buna inanmaz” diye konuştu.

Haberin Videosu

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak