Alevi Haber Ajansi

Gözaltılara Mersin’de tepki

PİRHA- Referanduma sayılı günler kala, gözaltı operasyonları aratarak devam ediyor. Sabah saatlerinde Adana ve Mersin başta olmak üzere bir çok kentte yapılan operasyonlarda onlarca kişi gözaltına alındı. Mersin’de gerçekleşen gözaltılara tepki gösteren Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) ve Halkevleri Mersin Şubesi, “Dalga dalga yayılan “Hayır”ın önünü gözaltılarla alamazsınız” dedi.   

Mersin ve Adana başta olmak üzere bir çok kentte gerçekleştirilen ve aralarında Pir Sultan Abdal Kültür Derneği yönetici ve üyelerinin de bulunduğu onlarca yurttaş gözaltına alındı. Gözaltılara tepki gösteren Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Halkevleri Mersin Şubesi yönetici ve üyeleri dernek binalarında açıklama yaptı.

Halkevleri adına açıklamayı okuyan Şamil Işık Cevahir, ülkemizde hak ve özgürlüklerin olmadığı bir dönemden geçildiğine işaret ederek şunları belirtti:

“ Tüm baskı, gözaltı ve tutuklamalara rağmen sokaklarda “hayır” çalışması ilmek ilmek örülüyor. Dışarıda aldığı yenilgilerin hıncını, Türkiye halklarından çıkarmaktadır. AKP ve Saray 16 Nisan’da bir yenilgi alacağını görüyor. Biz diyoruz ki korkunun ecele faydası yok. Zafer direnen halkların olacak. Biz kazanacağız.”

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği adına açıklama yapan Başkan Cevat Ulaş, ülkenin aydınlık yüzünü temsil eden devrimciler, ilericiler, laikler, Aleviler, emekten yana tüm “hayırcılar” her türlü şiddet uygulanarak bastırılmaya çalışılıyor diyerek, şunları ifade etti;

“Mersin’de yönetim kurulu üyemiz Hasret Mensure Vurucu, üç dernek üyemiz ile birlikte onlarca kişi gözaltına alındı. İktidarın bu tür yöntemlerle çalışmalarımızı durdurma çabaları boşunadır. Halkımız tek adam diktatörlüğüne teslim olmayacaktır. Bu saldırılarla beraber referandumun meşruiyeti sorgulanır olmuştur. Bu saldırı hepimizedir. Pirimizin de sözleriyle diyoruz ki “Gelin canlar bir olalım, bu zulme dur diyelim.”

Diren KESER/MERSİN

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak