Alevi Haber Ajansi

Köln kadınlarla rengarenk oldu-VİDEO

PİRHA- HDP Milletvekili Tuğba Hezer Figen Yüksekdağ’ın milletvekilliğinin ve üyeliğinin düşürülmesini kınayarak , “HDP üyeliğini Erdoğan’ın talimatları mı belirledi ki düşürme kararı onların olsun? Yüksekdağ bizlerin temsilcisidir. Görevinin son verme kararını da halk verir’’ şeklinde konuştu.

Almanya’nın Köln kentinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü vesilesiyle bir miting düzenlendi.

Köln Merkezi Tren Garı önünde biraraya gelen kadınlar, rengarenk kıyafetleri ile halaylar çektiler. Daha sonra Merkezi Tren Garı’ndan Heumark Meydanı’na kadar 2 kilometrelik bir alanda yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüş sırasında Alman kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bildiri de okundu. Yürüyüş’te sık sık ‘Jin Jiyan Azadi’ sloganları atıldı.

Heumark’ta yapılan mitingte söz alan HDP Milletvekili Tuğba Hezer, 8 Mart’ta bütün kadınların meydanlarda kararlılıkla mücadelelerini yükselttiklerini söyledi. Figen Yüksekdağ’ın milletvekiliğinin ve üyeliğinin düşürülmesini de kınayan Hezer, “HDP üyeliğini Erdoğan’ın talimatları mı belirledi ki düşürme kararı onların olsun. Yüksekdağ bizlerin temsilcisidir. Görevinin son verme kararını da halk verir’’ şeklinde konuştu.

Kadınların türküler eşliğinde çektiklerin halayın ardından eylem sona erdi.

Elif SONZAMANCI

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak