Alevi Haber Ajansi

Cemevi Başkanlığı’na karşı çıkan muhtar gözaltına alınmıştı; Damal Dernekleri Federasyonu’ndan tepki!

PİRHA-Damal’ın Burmadere (Sors) köyü muhtarı Şahismail Güyük’ün Cemevi Başkanlığı’nın isteklerine karşı geldiği için gözaltına alınmasına tepki gösteren Damal Dernekleri Federasyonu, “Bilinmelidir ki İsmail Güyük Burmadere köy halkının iradesiyle göreve gelmiştir. Burmadere muhtarını asılsız sebeplerle “terörist” diye yaftalayarak görevinden uzaklaştırmaya çalışmak en başta Burmadere halkının iradesine bir darbedir” dedi.

AKP hükümetinin kurduğu Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı, köy muhtarlarına baskı yaparak cemevi tapularını istiyor. Ardahan’ın Damal ilçesi Burmadere (Sors) köyü muhtarı Şahismail Göyük, bu duruma ve Alevilere yönelik asimilasyona ve bu baskılara karşı çıktığı için gözaltına alındı. Göyük, savcılıkta verdiği ifadenin ardından denetimli olarak serbest bırakıldı.

Konuya dair yazılı açıklama yapan Damal Dernekleri Federasyonu, Burmadere köyü muhtarının asılsız sebeplerle gözaltına alınmasını kınayarak, köy halkının iradesi ile seçilen Şahismail Güyük’ün görevden uzaklaştırılmaya çalışıldığını kaydetti.

Sorunları iktidarın diliyle değil, demokratik yollarla çözmeye dair çağrıda bulunan Damal Dernekleri Federasyonu, köy muhtarı Şahismail Güyük’ün yanında olduklarını belirtti.

KÖY MUHTARI HAKKINDA ŞİKAYETTE BULUNULDU

Damal Dernekleri Federasyonu’nun açıklaması şöyle:

“Bilindiği üzere geçtiğimiz seçimlerde hem Damal’da hem de köylerimizde yenilikler, değişimler yaşanmıştır. Bu değişimlerden biri de Burmadere köyümüzün muhtar seçimlerinde olmuştur. Seçimler sonucunda köyün yeni muhtarı Şahismail Güyük olmuştur. Köyde birkaç hafta önce muhtar ve birkaç köylü arasında yaşanan kişisel mesele büyümüş ve muhtarımız İsmail Güyük’e yönelik bir karalama kampanyasına dönüşmüştür. Kişisel hırslar sebebiyle köy muhtarımız hakkında, geçmiş internet kayıtlarında 68 kuşağı devrimcilerini andığı için “terörist” denilerek şikayette bulunulmuş ve bu yüzden hakkında soruşturma başlatılmıştır.

“HALKIN İRADESİNE DARBEDİR, GÜYÜK’ÜN YANINDAYIZ”

Bu sebeple muhtarlık görevi tehlikeye girmiştir. Öncelikle bilinmelidir ki İsmail Güyük, Burmadere köy halkının iradesiyle göreve gelmiştir. Burmadere muhtarını asılsız sebeplerle “terörist” diye yaftalayarak görevinden uzaklaştırmaya çalışmak en başta Burmadere halkının iradesine bir darbedir. Alevi halkı geçmişten bu yana bu memleketin değerlerine, dar ağacına gönderilen gencecik fidanlarına hep sahip çıkmıştır. Çünkü bu memlekette solcuların, Alevilerin, Kürtlerin, kaderleri ortaktır, ötekileştirilmek, katledilmek.

Bu yüzden bizler Alevi halkı olarak birbirimize sahip çıkmak zorundayız. Sorunlarımızı, dertlerimizi iktidarın diliyle, terörist yaftasıyla değil, demokratik yollardan çözmek bize yakışandır. Tüm bu sebeplerle Burmadere köy muhtarımız Şahismail Güyük’ün yanında olduğumuzu buradan ilan ediyoruz.”

İLGİLİ HABERLER

Cemevi Başkanlığı’ndan muhtara ‘cemevi tapusu’ baskısı; Alevi örgütlerinden tepki gecikmedi

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak