Alevi Haber Ajansi

52 gündür direnen madencilere Mersin’den destek-VİDEO

PİRHA- 52 gündür direnen ve açlık görevine başlayan Somalı Bağımsız Maden İşçileri’ne Mersin’den destek verildi. Sendikalı oldukları için işten atılan işçilerin yeniden işe alınması ve çalışma koşullarının düzeltilmesi talep edildi.

Manisa’nın Soma ilçesinde Bağımsız Maden İşçileri Sendikası’na üye oldukları için işten çıkarılan Fernas Madencilik işçilerinin direnişi 52 gündür sürüyor.

Ankara’daki Kurtuluş Parkı’nda oturma eylemi yapan ve açlık grevinin ikinci gününde gözaltına alınan Fernas işçileri, ifadelerinin alınması ve sağlık kontrolünün ardından serbest bırakıldı. Mersin’de birçok emek ve demokrasi kurumu, işçilere destek olmak için eylem ve basın açıklaması yaptı.

“İŞÇİLERİN ANAYASAL HAKLARI ÇİĞNENİYOR”

SSK İl Müdürlüğü önünde “Maden işçisi yalnız değildir” sloganlarıyla bir araya gelen kurum temsilcileri, basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası İl Temsilcisi Nebil Birtek, AKP Batman Milletvekili Ferhat Nasiroğlu’na ait Fernas Madencilik işletmesinde çalışan işçilerin anayasal haklarının çiğnendiğine vurgu yaptı.

“Fernas’ta bir 301 daha olmasın” diyen Birtek, işçilerin taleplerini sıraladı:

“İşçi sağlığı ve iş güvenliği önlemleri eksiksiz olarak uygulansın.

Soma ortalaması gözetilerek maaşlar iyileştirilsin ve banka promosyonları ödensin.

Sendikalı olduğu için işten atılan işçiler geri alınsın.”

Açıklamanın ardından oturma eylemi yapan kitle, Grup Yorum’un ‘Madenciler’ türküsünü seslendirdikten sonra eylemi sona erdirdi.

PİRHA/MERSİN

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak