Alevi Haber Ajansi

Alevi örgütlerinden saldırıya uğrayan Garip Dede Dergahı’na ziyaret-VİDEO

PİRHA – İstanbul’da bulunan Alevi örgütleri, dün akşam saatlerinde Muhammet Yıldırım adlı şahsın Garip Dede Dergahın’na gelip rastgele etrafa saldırmasına tepki gösterdi. Dergaha dayanışma ziyaretinde bulunan Alevi Bektaşi Federasyonu Bileşenleri adına açıklama yapan Hüseyin Ağçal, “Dergahımıza yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu provokatif saldırıların son bulmasını istiyoruz. Alevi inancının devlet tarafından tanınması bu saldırıların önüne geçecektir” dedi. 

Alevi Örgütleri, Garip Dede Dergahı’na yapılan saldırıya ilişkin dayanışma ziyaretinde bulundu.

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde bulunan Garip Dede Dergahı’na dün akşam saatlerinde giren Muhammet Yıldırım adlı saldırgan burada abdest alıp namaz kılmak isteyip etrafa saldırdı. Ardından elinde bulunan Kur’an ile Atatürk büstüne zarar verdi.

Garip Dede Dergahı’na yapılan bu saldırı büyük tepki çekti.

Garip Dede Dergahı’nın bağlı olduğu Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Zeynel Abidin Koç ve yönetim kurulu üyeleri ve cemevleri, Alevi Bektaşi Federasyonu İstanbul Bileşenleri, Alevi Kültür Derneği yöneticileri, Erikli Baba Dergahı yöneticileri, provokasyonun gerçekleştiği Garip Dede Dergahı’na dayanışma ziyaretinde bulundu.

“ALEVİ İNANCININ DEVLET TARAFINDAN TANINMASI SALDIRILARIN ÖNÜNE GEÇECEKTİR”

Dergah önünde Alevi Bektaşi Federasyonu Bileşenleri adına açıklama yapan Hüseyin Ağçal, “Garip Dede Dergahı’na, cemevimize dün  yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu provokatif saldırıların son bulmasını istiyoruz. Alevi inancının toplum tarafından kabulü, devlet tarafından tanınması bu saldırıların önüne geçecektir. Bu açıdan cemevlerimize yapılan saldırıların karşısında olmak ve devlet nezdinde tanınarak önümüzdeki süreçte diğer inanç kurumlarının güvenlikleri nasıl güvenlik sağlanıyorsa bizim cemevlerimizde de güvenliğin sağlanmasını istiyoruz. Cemevi yönetimine geçmiş olsun diyoruz. Saldırılara karşı birlikte mücadele edeceğimizi beyan etmek istiyoruz” dedi.

“PROVOKATİF SALDIRILARLA GÜNDEM SAPTIRILIYOR”

Atatürk büstüne saldırıya da değinen Ağçal şunları söyledi:

“Toplumun belli yanlarını kaşıyan provokatif eylemler var. Bu saldırılar bir anlamıyla toplumda birikmiş olan öfkeyi başka bir yere kanalize etmenin aracı haline geliyor. Toplum açlık ve yoksullukla terbiye edilmeye çalışılırken, bu provokatif eylemlerle gündem saptırılıyor. Bunun karşısında olacağız.”

PİRHA/İSTANBUL

İLGİLİ HABERLER:

Garip Dede Dergahı’nda namazlı provokasyon; Dergah’tan saldırıya sert tepki-VİDEO
Garip Dede Dergahı’na saldıran Muhammet Yıldırım’ın adliyeye getirilmesi bekleniyor
ABF: Garip Dede Dergahı’ndaki saldırı inancımıza yapılmıştır, saldırgan en ağır cezayı almalı

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.