Alevi Haber Ajansi

Garip Dede Dergahı’na saldıran Muhammet Yıldırım’ın adliyeye getirilmesi bekleniyor

PİRHA – Küçükçekmece’de bulunan Garip Dede Dergahı Cemevi’ne girerek sağ sola saldıran ve Atatürk büstünü kıran Muhammet Yıldırım’ın  uyuşturucu madde kullanımı ve tehdit suçlarından kaydı, “devletin egemenlik alametlerini aşağılama” suçundan firari olduğu ortaya çıktı. Dün gözaltına alınan saldırganın, Kanarya Polis Merkezi Amirliği’nde sorgusu sürerken, bugün mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde bulunan Garip Dede Dergahı Cemevi’ne dün akşam saatlerinde giren Muhammet Yıldırım adlı saldırgan burada abdest alıp namaz kılmak istedi. Ardından elinde bulunan Kuran ile Atatürk büstüne zarar verdi.

Büstü bulunduğu yerden sökerek zarar veren şahıs, olay yerine çağırılan polis ekiplerince gözaltına alındı.

SALDIRGAN, İLAÇ KULLANIYORMUŞ!

Garip Dede Dergahı’na saldıran Muhammet Yıldırım’ın savcılığa verdiği ifade de, Risperdal isimli psikolojik ilaç kullandığı, 3 aydır kullanmadığı ve 2 gün önce kullanmaya başladığını söylediği öğrenildi.

2 GÜN ÖNCE DE BURSA’DA SALDIRMIŞ!

Edinilen bilgilere göre Muhammet Yıldırım, 2 gün önce Bursa’da Orhangazi’de yine Atatürk afişine saldırarak orada yakalanamadığı için kaçıyor. Bursa’daki saldırının ardından Garip Dede Dergahı’na giderek saldırıyı yaptığı belirtiliyor.

Cemevi önünde bulunan polisin ise saldırıyı kitlenin müdahalesi sonucu fark ettiği anlaşıldı.

Gözaltına alınan Muhammet Yıldırım’ın Küçükçekmece’de bulunan Kanarya Polis Merkezi Amirliği’nde sorgusu devam ediyor. Saldırganın bugün mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

Muhammet Yıldırım’ın uyuşturucu madde kullanımı ve tehdit suçlarından kaydı, “devletin egemenlik alametlerini aşağılama” suçundan firari olduğu ifade edildi.

PİRHA/İSTANBUL

Garip Dede Dergahı’nda namazlı provokasyon; Dergah’tan saldırıya sert tepki-VİDEO

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak