Alevi Haber Ajansi

İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırıları Adıyaman’da protesto edildi

PİRHA- Adıyaman Emek ve Demokrasi Platformu, İsrail’in Gazze ve Lübnan’a yönelik saldırılarını protesto etti. Platformun açıklamasında, çatışmaların derhal durdurulması gerektiğine vurgu yapılarak “Sivillerin ölümüne yol açan saldırıların talimatlarını verenlerin savaş suçları mahkemesinde yargılanmaları için derhal girişimlerde bulunulmalıdır” denildi.

Adıyaman Emek ve Demokrasi Platformu, İsrail’in 8 Ekim’den bu yana Lübnan’a düzenlediği saldırıları protesto etmek için Demokrasi Parkı’nda eylem düzenledi.

Emek ve Demokrasi Platformu sözcüsü İbrahim Halil Aydın, yaptığı açıklamada, güvenlik gerekçesi ile kadın, çocuk demeden sivillerin katledildiğini vurguladı. Aydın, “Direniş hakkını kullanan halkların, zalimlere karşı mücadelesi elbette başarıya ulaşacak ve halklar kazanacaktır” diye de ekledi.

“7 EKİM’DEN BU YANA 40 BİNDEN FAZLA İNSAN ÖLDÜRÜLDÜ”

Halil Aydın, İsrail’in saldırıları nedeniyle binlerce çocuk dahil olmak üzere yaklaşık 40 bin insanın hayatını kaybettiğini belirtti. Aydın yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Siyonist, ırkçı İsrail Hükümeti uluslararası emperyalist güçlerden aldığı destekle insanlık suçu işlemeye devam etmektedir. Son yüzyılda olanlar ve izlenen politikalar başta İsrail ve onu destekleyen emperyalist devletlerin savaşı bitirme niyetinde olmadığını göstermektedir, uluslararası sözleşmeler ve hukuk ihlal edilmekte, savaş ve insanlık suçu gün geçtikçe şiddetini arttırmakta ve yayılmaktadır. Yapılan saldırılar insani değerlerden yoksunluğu ve bir barbarlığı temsil etmektedir. 7 Ekim’de gelişen saldırıların ardından İsrail’in başlattığı savaştan bu yana Filistin’de 16 bin 456’sı çocuk ve 11 binin üzerinde kadın olmak üzere 40 binden fazla Filistinliyi katletmiştir. Ayrıca savaşta yüzbinlerce sivil yaralanmış, binlerce çocuk kaybolmuş ve Filistin halkının büyük bölümü yerinden edilmiştir. Güvenlik gerekçesi ile Filistin’de kadın, çocuk demeden sivilleri katleden İsrail devleti aynı gerekçe ile Lübnan’da sivil halka yönelik katliamlar gerçekleştirmeye başlamıştır.

“KAZANAN ORTADOĞU HALKLARI OLACAKTIR”

Siyonist İsrail ve İran Molla rejimi arasındaki çekişme ve bu çekişmenin yansıması olarak son günlerde yoğunlaşan gerginlik yüzbinlerce sivilin hayatını kaybetmesine neden olmuştur. İsrail Devleti’nin Lübnan’a yönelik son saldırısında yüzlerce sivil yurttaş hayatını kaybetmiş ve devam eden hava saldırılarından dolayı 1 milyona yakın insan göç etmeye mahkum bırakılmıştır. İran Devletinin Hamas ve Hizbullah ile kurduğu ilişki, Iraklı milisleri ve Husileri kullanma planları ve İsrail Devleti’nin enerji yolu üzerindeki hakimiyetini güçlendirmek için başlattığı savaş, bölgesel olarak yayılıp içerisinde bulunduğumuz 3. Dünya Savaşını körükleyebilecek potansiyeli barındırmaktadır. Böylesi bir sonuçtan çıkar elde etme peşinde koşan devletler ise savaş çığırtkanlığı yapmaya devam etmektedir. Unutmamak gerekir ki bu savaşın kazananı olmayacak, kaybeden Ortadoğu’da yaşayan halklar olacaktır.

“TEK YOL KALICI VE ADİL BARIŞTIR”

İsrail’in Filistin ve Lübnan’da, emperyalist güçlerin Kuzey Afrika’da ve yine emperyalist güçlerin ve çeşitli Ortadoğu ülkelerinin desteklediği cihatçı örgütlerin Suriye ve Irak’ta uyguladıkları yöntemler hep aynıdır. Toplu katliam, sömürü, insansızlaştırma ve demografik yapıyı değiştirme bu yöntemlerden bazılarıdır. Direniş hakkını kullanan halkların zalimlere karşı mücadelesi elbette başarıya ulaşacak ve halklar kazanacaktır. Savaştan kazanan sadece savaş tüccarları, halkın sırtından zenginleşenler, ülkeyi savaşla, çatışmalarla, toplumsal kutuplaşmalarla ve baskıyla yöneten rejimlerdir. İnsanlık bu barbarlığı durdurmak sorumluluğu ve göreviyle karşı karşıyadır. Ya bu katliamlar ve barbarlık durdurulacak ya da işlenen savaş suçlarına ortak olunacaktır. Yeni katliamların yaşanmaması, sivillerin ölümüne yol açan saldırıların talimatlarını verenlerin savaş suçları mahkemesinde yargılanmaları için derhal girişimlerde bulunulmalıdır. Halkların güvenlik ve refah içinde yaşamasının tek yolu kalıcı ve adil barıştır.”

PİRHA/ADIYAMAN

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak