Alevi Haber Ajansi

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Arslan: Kadın katliamlarına karşı kıyameti koparmamız lazım- VİDEO

PİRHA- Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Nuriye Arslan, kadına yönelik şiddetin büyük bir katliama evrildiğini ve bunun temelinde cezasızlık politikalarının olduğunu söyledi. Arslan, “Erkeklerin cezasızlığa, iyi hal indirimlerine güvenerek her gün kadınları katletmelerine karşı bizim artık kıyameti koparmamız gerekiyor” dedi.

Türkiye’de her gün kadın cinayetleri işlenmeye devam ediyor. Akdeniz Belediye Meclisi’nin ekim ayı olağan meclis toplantısında konuşan Akdeniz Belediye Eş Başkanı Nuriye Arslan, artış gösteren kadın cinayetlerine ilişkin konuştu. Yalnızca eylül ayında 34 kadının erkekler tarafından katledildiğine, 20 kadının ise ölümünün şüpheli olduğuna dikkat çeken Arslan, bu katliamların temelinde iktidarın cezasızlık politikalarının yattığını belirtti.

“ŞİDDETİ ÖNLEMEK DEVLETİN GÖREVİ”

Kadın cinayetlerini durdurmak için somut çözüm önerilerinin hayata geçirilmesi noktasında devlete sorumluluklarını hatırlatan Arslan, “Bu görevin yerine getirilmesi için ilgili tüm bakanlıkların, tüm mekanizmaların harekete geçirilmesi gerekiyor. Kadınların kim tarafından, neden öldürüldüğü tespit edilmedikçe; adil yargılama yapılmayıp şüpheli, sanık ve katiller caydırıcı cezalar almadıkça, önleyici tedbirler uygulanmadıkça şiddet boyut değiştirerek sürmeye devam ediyor.

Son olarak İstanbul’da gencecik 2 kadın, bir erkek tarafından göz göre göre ve vahşice katledildi. Yine kentimiz Mersin’de de bir kadın, birlikte olduğu erkek tarafından boğularak katledildi.

Artık hep birlikte dur demeliyiz. Erkeğin gücüne ve cezasızlığa güvenerek her gün kadın katletmesine karşı bizim artık kıyameti koparmamız gerekiyor. Erkeği üstün gören ve kadınların katledilmesine sebep olan zihniyet yerin dibine batsın” diye konuştu.

Fatoş SARIKAYA/ MERSİN

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak