Alevi Haber Ajansi

Faşistlerin İHD’ye tehdine tepkiler yükseliyor: Yetkilileri etkili soruşturmaya çağırıyoruz!

PİRHA- “Sansasyonel Turan Birliği” adlı kapalı bir telegram grubunda İHD Adana Şubesi’nin konumunun verilerek tehdit mesajlarının paylaşılmasına tepki gösteren Adana Emek ve Demokrasi Güçleri İnsan Hakları Derneği’nin, Türkiye’de demokrasi ve insan hakları ikliminin hakim olması için mücadelesini ısrarla, inatla ve kararlılıkla sürdürdüğüne dikkat çekerek, tehdit ve saldırı girişimlerine karşı yetkili kurumları göreve çağırdı.

“Sansasyonel Turan Birliği” adlı kapalı bir telegram grubunda adı pek çok faili meçhul cinayetle anılan Abdullah Çatlı’nın ismi de zikredilerek İnsan hakları Derneği Adana Şubesi binasının fotoğrafı, açık adresi ve konum bilgileri paylaşılarak, üye ve yöneticileri hedef gösterildi. Yine grup içerisinde İHD Adana Şubesi’ne yönelik saldırıya ilişkin yazışmalar yapıldığı belirtildi.

Konuya ilişkin pek çok kesimden tepkiler gelirken, Adana Emek ve Demokrasi Güçleri de, basın açıklaması yaptı. Adana Emek ve Demokrasi Güçleri adına açıklamayı Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Fatih Toprak okudu.

“İNSAN HAKLARI, DEMOKRASİ, BARIŞ  VE ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ SÜRECEK

Türkiye’de, özellikle 2015 yılından bu yana siyasi iktidar ve ortağının, hak savunucularını, toplumsal muhalefeti ve kendisinden olmayan herkesi “düşman, vatan haini, öteki, terörist” diye nitelendirerek, despotik, otoriter, baskıcı bir sistem ile iktidarda kalma çabasına girdiğine dikkat çeken Toprak, “Diğer yandan iktidar yetkililerinin kullanmış olduğu nefret ve ayrımcı dil nedeniyle insan hakları, demokrasi, barış  ve özgürlük mücadelesi verenler hedef haline getirilmiş ve getirilmeye devam edilmektedir” dedi.

“TEHDİTLERİ VE SALDIRI GİRİŞİMLERİNİ KINIYORUZ

İnsan Hakları Derneği’nin, Türkiye’de demokrasi ve insan hakları ikliminin hakim olması için mücadelesini ısrarla, inatla ve kararlılıkla sürdürdüğünün altını çizen Toprak, şunları ifade etti:

“Son olarak geçtiğimiz günlerde “Sansasyonel Turan Birliği” adlı kapalı bir telegram grubunda adı pek çok faili meçhul cinayetle anılan Abdullah Çatlı’nın ismi de zikredilerek İnsan hakları Derneği Adana Şubesi binasının fotoğrafı, açık adres ve konum bilgileri paylaşılarak, üye ve yöneticileri hedef gösterilmiştir. Yine grup içerisinde İHD Adana Şubesi’ne yönelik saldırıya ilişkin yazışmalar yapıldığına dair bilgiler elde edilmiştir.

Kurulduğu günden bugüne barış, demokrasi ve insan hakları mücadelesi veren İnsan Hakları Derneği’ne yönelik bu tehditleri ve saldırı girişimlerini kınadığımızı ve asla kabul etmediğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz. Her ne şart altında olursa olsun inatla, ısrarla ve kararlılıkla insan onuru ve evrensel değerleri canları pahasına savunan hak savunucularına sahip çıkmak tüm toplumsal kesimlerin insani ve vicdani sorumluluğudur.

Diğer yandan İçişleri Bakanlığı’nı, Adalet Bakanlığı’nı, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nı ve Adana Valiliği’ni konuşmaların yapıldığı telegram grubunu incelemeye, yapılan yazışmaların kimler tarafından yapıldığı ile ilgili gerekli adli ve idari önlemleri almaya, bu anlamda etkili bir soruşturma yürütmeye İHD üye ve yöneticilerinin can güvenliğini sağlamaya ve olası saldırı durumuna karşı  tedbir almaya çağırıyoruz.”

İHD MYK üyesi Hakkı Demir de dayanışma gösteren kurumlara teşekkür ederek, insan hakları mücadelesini sürdüreceklerini ifade etti.

PİRHA/ADANA

 

 

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak