Alevi Haber Ajansi

Avukat Sebahat Gençtarih, Mersin Barosu başkanlığına adaylığını açıkladı- VİDEO

PİRHA- Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar (ÖÇAV) Mersin Barosu Başkan adaylığını açıklayan Avukat Sebahat Gençtarih, “Başkan adaylığımın ve elbette başkanlığımın benden sonrası için işçi, kadın ve genç meslektaşlarıma ilham vermesini umut ediyorum” dedi. Gençtarih, Mersin Barosu tarihinde kadın başkan adayının bile neredeyse olmadığını belirttti. 

13 Ekim tarihinde yapılacak olan Mersin Barosu başkanlık seçiminde 3 bin 500 avukat oy kullanacak. 3 erkek adaya karşı tek kadın aday olan Sebahat Gençtarih, Mersin Adliyesi Baro Odası’nda basın açıklaması yaparak adaylığını duyurdu.

Çağdaş Hukukçular Derneği, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği ve Adalet İçin Hukukçular üyesi avukatların oluşturduğu seçim grubunun adayı olan Gençtarih, özgürlükçü bir baro için Mersin Barosu’nu yönetmeye hazır olduklarını belirtti.

“KADIN AVUKATLAR ŞİDDETLE BURUN BURUNA”

Avukatların yaşadığı ekonomik sorunlara değinen Sebahat Gençtarih, özellikle kadın avukatların karşı karşıya kaldığı şiddete dikkat çekti. Yürürlükteki Avukatlık Yasası kadının karşı karşıya kaldığı erkek şiddetine karşı 3 maymunu oynadığını ve kadın avukatların yaşadığı şiddete, ayrımcılığa dair düzenlemeleri içermediğine vurgu yaptı.

Gençtarih, “Seçildiğimiz takdirde cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine dayalı ayrımcılığı sadece hak alanında değil toplumsal boyutta da önlemek için çalışmalar yapacağız. Bunun için staj eğitim merkezimizde ‘toplumsal cinsiyet’ derslerinin içeriğinin zenginleştirilmesi ve daha iyi programlanması için girişimde bulunacağız” diye konuştu.

“DAHA AZ DEVLET DAHA ÇOK TOPLUM”

Siyaset Bilimci Rolf Cantzen’ın “Daha az devlet, daha çok toplum” sözüne atıfta bulunan Gençtarih, “Ne kadar az devlet, o kadar çok bağımsız yargı, o kadar gerçek adalet. Ne kadar çok adalet, o kadar çok toplum, o kadar çok birey ve o kadar çok insan hakları” diyerek devletin değil, yurttaşların temsilcisi olduğunun altını çizdi.

Değişimden, kadından yana olan, tutarlı bir baro yönetimi için oylara talip olan Gençtarih, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Özgürlükçü hukuk yolunda, mesleğimizin bağımsızlığı, dokunulmazlığı ve özgürlüğünü cesur, kararlı ve tutarlı bir şekilde savunarak, her türlü ayrımcılığa karşı çıkarak, dillerin ve halkların hak eşitliğini savunarak, azınlık haklarını savunarak, emekçilerin, kadınların, ezilen tüm kesimlerin hukuk dili olarak, evrensel insan hakları hukuku normlarını asgari temel kabul ederek, gerçek güvenliğin en geniş eşit ve kalıcı özgürlükle sağlanabileceği yaklaşımıyla, en az devlet en çok toplum ve insan anlayışıyla, özgürlükçü bir baro için Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar olarak tüm üye ve gönül verenlerimiz ile birlikte Mersin Barosu’nu yönetmeye adayız.”

PİRHA/MERSİN

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak