Alevi Haber Ajansi

İBB’nin Cemevi kararı; Fırat: Kamuda Alevilere yapılan ayrımcılığın giderilmesi açısından önemli

PİRHA- İBB Meclisi aldığı kararla cemevini, Dini Kurum ve Topluluklarla İlişkiler Şube Müdürlüğü’nün sorumluluk alanındaki ibadethaneler arasında sayması memnuniyet yarattı. DEM Parti İstanbul Milletvekili, Garip Dede cemevi Başkanı Celal Fırat, Şube Müdürlüğü’nün sorumluluk alanındaki cami ve mescitlerin yanında cemevlerinin de eklenmesinin, kamuda Alevilere yapılan ayrımcılığın giderilmesi açısından oldukça önemli ve değerli olduğunu belirtti. 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi aldığı kararla, Alevilerin ibadethanesi cemevini, Dini Kurum ve Topluluklarla İlişkiler Şube Müdürlüğü’nün sorumluluk alanındaki ibadethaneler arasında saydı.

Şube müdürlüğünün sorumluluk alanındaki ibadethaneler cami ve mescitlerin, diğer ibadethanelerin arasına cemevleri de girmiş oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nin aldığı bu karar memnuniyetle karşılandı.

DEM Parti İstanbul Milletvekili, Garip Dede cemevi Başkanı Celal Fırat, cami ve mescitlerin yanında cemevlerinin de Dini Kurum ve Topluluklarla İlişkiler Şube Müdürlüğü’nün sorumluluk alanındaki cami ve mescitlerin yanında cemevlerinin de eklenmesinin kamuda Alevilere yapılan ayrımcılığın giderilmesi açısından oldukça önemli ve değerli olduğunu belirtti.

Fırat sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

“İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül ayı oturumlarında daha önce kurulan Dini Kurum ve Topluluklarla İlişkiler Şube Müdürlüğü’nün görev ve çalışma yönetmeliğinin oy çokluğu ile onaylandığı bilgisini aldık.

Şube Müdürlüğünün sorumluluk alanındaki ibadethaneler arasında cami ve mescitlerin yanında Cemevlerinin de eklenmesini, kamuda Alevi canlara yapılan ayrımcılığın giderilmesi açısından oldukça önemli ve değerli görüyoruz. Dilerim, tüm kamusal alanlarda ayrımcılığın giderilmesi için devlet ve iktidar gerekli adımları bir an önce atar.

Bu yönetmeliğin oluşturulmasında ve onaylanmasında emeği geçen başta İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

PİRHA/İSTANBUL

İLGİLİ HABER

İBB Meclisi’nin kararıyla Cemevi de artık Dini Kurum Müdürlüğü’nün sorumluluk alanında

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak