Alevi Haber Ajansi

Fernas Madencilik önünde madenciler haklarını arıyor: Açıklamaya jandarma engeli-VİDEO

PİRHA-Fernas Grup’a ait maden işletmesinde sendikalaşan 7 işçinin işten çıkarılmasının ardından madenciler direnişe geçti. Madenci ailelerinin katılımıyla şirket önünde yapılmak istenilen basın açıklamasına jandarma engel oldu.

Manisa Soma’da Fernas Madencilik önünde 6 gündür; 7 kişinin sendikal sebeplerle işten atılmasına karşı, işyerinde işçi sağlığı ve güvenliği önlemlerinin alınması ve hakların iyileştirilmesi için eylem yapılmakta. Eylemin ilk gününde 70 madenci gözaltına alınmıştı.

Bugün madenci ailelerinin ve dostlarının katılımıyla şirket önünde açıklama yapmak için duyuru yapıldı. Aileler engellenerek, maden yoluna çıkan bütün yollar kolluk tarafından kesildi. Jandarma, maden yolunda olan köylülerin evlerine gitmelerine de müsaade etmiyor.

PİRHA/MANİSA

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak