Alevi Haber Ajansi

Pirler meclisi Tunceli Cemevi Başkanı Ali Ekber Yurt’u düşkün ilan etti

PİRHA- Dersim Pirler Meclisi, Tunceli Cemevi Başkanı Ali Ekber Yurt ile ilgili Alevi kamuoyuna yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Ocak pirlerimizin ortaklaşa aldığı karar sonucunda Ali Ekber Yurt gelip özünü dara çekene kadar ‘düşkün’ ilan edilmiştir” denildi.

Dersim Pirler Meclisi, Alevi kamuoyuna yazılı bir açıklama yaparak Tunceli Cemevi Başkanı Ali Ekber Yurt’u düşkün ilan etti.

Dersim’de yaşayan Alevi-Kızılbaş inancına sahip pirler olarak öncelikle inancın verdiği sorumluluğun her zaman bilincinde olduklarını ve bu bilinçle hizmet etmeye devam ettiklerini dile getiren pirler; “Merkezinde İnsan-ı Kamil bulunan, temelinde adalet, sevgi ve hoşgörü olan inancımız asla adaletsizliği ve kini içerisinde barındırmamıştır. Pirlerimizin bizlere emanet ettiği ikrar ile bağlı olduğumuz bu yola sahip çıkmak tüm Alevi canlarımızın da sorumluluğudur. Bu yolda hizmet eden pirlerin hiçbir siyasi kurumun, partinin ve kişilerin etkisi altında kalmadan davranmaları, inancımıza pirlerimize ve taliplerimize karşı olan sorumluluğumuzdandır” değerlendirmesinde bulundular.

“ALİ EKBER YURT İNANCIMIZIN KURALLARINI HİÇE SAYMIŞTIR”

Bugün gelinen noktada Tunceli Cemevinde başkanlık ve dedelik yapan Ali Ekber Yurt’un toplumun geneli tarafından uzun süredir inançsal değerlere uygun davranmamasından kaynaklanan şikayetler nedeniyle kendileri tarafından defalarca uyarıldığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bu uyarılarımızı dikkate almayarak inancımızın aksine davranmaya devam etmiş rızasız olarak da hala Tunceli Cemevinde bulunmaktadır. Alevi inancının temel değeri olan edep-erkana uygun davranışlarından dolayı Pirler meclisi 4 defa dar meydanına özünü dara çekmeye çağırmış fakat hiçbirine gelmemiştir. Böylelikle Ali Ekber Yurt inancımızın kurallarını hiçe saymış ve pir huzurundan kaçmıştır.

“ÖZÜNÜ DARA ÇEKENE KADAR DÜŞKÜN İLAN EDİLMİŞTİR”

Pirler olarak yaptığımız değerlendirmeler ve halkımızla yaptığımız istişareler sonucunda aşağıda imzası bulunan ocak pirlerimizin ortaklaşa aldığı karar sonucunda Ali Ekber Yurt gelip özünü dara çekene kadar ‘düşkün’ ilan edilmiştir.

Tekrardan ifade etmeliyiz ki amacımız incitmek, kırmak değil tam tersine insanı kemalete ulaştırmaktır. Kendi öz değerlerine uygun davranmaya ve özüne dönüp Hak Muhammed Ali yolunun değerlerine uygun davranmaya, özünü dara çekmeye davet ediyoruz.

Özünü dara çekene kadar halkımızın ve tüm kurum kuruluşların Ali Ekber Yurt’u hiçbir şekilde muhatap almamaları konusunda bilgilendirir. Pirler Meclisi olarak tüm Alevi kamuoyuna saygılar sunarız.”

PİRHA/DERSİM

 

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak