Alevi Haber Ajansi

Akdeniz Belediye Eş Başkanı Sarıyıldız: Kapı kapı gezip kayyım dileniyorlar- VİDEO

PİRHA- Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, Mersin’de aradan geçen 5 aya rağmen seçim sonucunun hazmedilmediğini belirterek, “Hakkımızda algı oluşturup kapı kapı gezerek kayyım dileniyorlar. Ancak Mersin halkı demokrasiye sahip çıkarak kayyım hayalleri kuranların hayallerini suya düşürmüştür” dedi.

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Nuriye Arslan ve Hoşyar Sarıyıldız, 5 aylık değerlendirme toplantısı yaptı. Akdeniz Belediyesi konferans salonunda gerçekleştirilen basın toplantısında eş başkanlar, beş aylık dönemde yaptıkları çalışmaları ve projeleri anlatıp; haklarında çıkan iddialara yanıt verdiler.

AKP’Lİ ESKİ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK HAYALİ HARCAMALAR YAPMIŞ

Akdeniz Belediyesi’nin 1 Ocak 2024 ila 31 Temmuz 2024 tarihleri arasında netleşen toplam borç miktarının 858 milyon TL olduğunu belirten Hoşyar Sarıyıldız, önceki dönemde belediye başkanı olan AKP’li Mustafa Gültak’ın hayali harcamalar yaptığını söyleyerek, “Meclis toplantısının hemen öncesinde meclis üyelerimizin gözaltına alınıp elde edilen sayısal çoğunlukla yapılan kimi tahsisler ve borçlanma yetkisi alınmasıyla da belediyenin borç ve faiz yükü ağırlaşmıştır. Bu yüksek borç nasıl yapılmış bir tarafa; çöp konteynırı, kırtasiye malzemesi ve teknik alet ve malzemelerin bile yeterli miktarda olmayışı, bu kadar paranın nereye gittiği sorusunu akıllara getirmektedir” dedi.

Belediyenin 1 Ocak ile 31 Mart 2024 arası 652 milyon 748 bin TL borcu varken, 31 Mart ile 5 Nisan 2024 (mazbata günü) arası 42 milyon TL’lik bir fatura/borç girişi olduğu bilgisini de aktaran Sarıyıldız, “Düşünebiliyor musunuz 1’inci aya ait faturayı; seçimi kazandığımız günden hemen sonrasına keserek borçlarının 42 milyon TL tutarını az göstermişlerdir. Biz tüm bu ağır tabloya rağmen hizmetlerimizi yapmaya devam ediyoruz, edeceğiz de” diye konuştu.

BASIN İLAN KURUMU’NDAN DEM PARTİLİ BELEDİYEYE AYRIMCI POLİTİKA

Özgür basının yanında olduklarını ve bu anlamda basına sağladıkları hizmet bedelinde Basın İlan Kurumu’nun sıkıntı çıkardığını kaydeden Sarıyıldız, “Basın İlan Kurumu (BİK) ilan ücretlerinin ödemesinde sıkıntı çıkarmaktadır. Yıllardır yayınlanan ilanların ücretini basın kuruluşlarına peşin ödeyip, sonrasında belediyelerden tahsil eden BİK yetkilileri, bugünlerde ise basına ödeme yapmayıp, eski borcu gerekçe göstermekte ve belediyelerden ilan ödemesi geldikten sonra ödeme yapacaklarını ifade etmektedir. Basın İlan Kurumu yetkililerinin bu tutumunu da eleştiriyor. Basına yapılacak ödemeler konusunda gerekli kolaylığın gösterilmesini bekliyoruz” sözlerini kullandı.

Aynı sorunun okullarda da yaşandığını söyleyen Eş Başkan Sarıyıldız; okul müdürlerinin destek istemelerinin önünün kesildiğini, belediyelerden hiçbir şekilde yardım veya destek almamaları yönünde talimat verildiğini belirtti.

KAYYIM İDDİALARINA YANIT: BÖYLE BİR GÜNDEMİMİZ YOK

Seçimlerin üzerinden 5 ay geçmesine rağmen sürekli olarak kayyım iddiasının ortaya atıldığına ve algı oluşturulduğuna değinen Hoşyar Sarıyıldız, şunları söyledi:

“Maalesef kentimizde de seçim sonuçlarını hazmedemeyip kapı kapı gezerek kayyım dilenen; bizim hakkımızda kamuoyu nezdinde algı oluşturup asılsız haberler servis eden bir anlayışla karşı karşıya kaldık. Bizim, kayyım gibi bir gündemimiz yok. Bütün faaliyetlerimiz halkçı şeffaf, demokratik ve kapsayıcı bir belediyecilik anlayışıyla yürütülmektedir. Hukuk dışı hiçbir uygulamaya müsamaha gösterilmedi, bundan sonra da gösterilmeyecektir. Yaratılmak istenen algıların karşısında halkımız, siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri en başta olduğu gibi bizlerin yanında durmuş, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ilçe belediye başkanlarımız her zaman yanımızda durmuş ve destek mesajları vermişlerdir. Dolayısıyla, Mersin halkı, bir bütün demokrasiye sahip çıkmış, gerek içeriden, gerek dışarıdan kayyım hayalleri kuranların da bu konudaki hayalleri suya düşmüş durumdadır.”

PİRHA/ MERSİN

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak