Alevi Haber Ajansi

Varto Festivali kapsamında Kunav Mağarası’na gezi düzenlendi-VİDEO

PİRHA – Varto Doğa, Kültür ve İnanç Festivali kapsamında Kunav Mağarası’na gezi düzenlendi. Gımgım Hızır Mekanı ve Doğa Koruma Derneği Başkanı İmam Balsever, Kunav Mağarası’nın topluma tanıtılması gerektiğini söyledi.

3. Varto Doğa, Kültür ve İnanç Festivali’nin ikinci gününde doğa yürüyüşü düzenlendi. Varto ilçesine bağlı Kunav Köyü (Kayadelen) sınırlarında yeralan Kunav Mağarasına yapılan yürüyüş sonrası doğal yapının özelliğine ilişkin bilgi verildi.

Gımgım Hızır Mekanı ve Doğa Koruma Derneği Başkanı İmam Balsever, Kunav Mağarası’nın topluma tanıtılması gerektiğini söyledi.

BALSEVER: UMARIM TOPLUMUMUZ BURALARA SAHİP ÇIKAR

Mağaranın turizme kazandırılması gerektiğini vurgulayan Balsever, şöyle devam etti:

“Herde Derveş’in mekanı 10 binlerce yılların tarihi medeniyetlerin mekanıdır. Ama ne yazık ki bu ülkede biz ne tarihimizi anlayabildik ne medeniyetlerimizi anlayabildik ne de yerimizi öğrenebildik. Bu konuda bize asla fırsat tanınmadı. Bizler böyle doğa yürüyüşleri yaparak hem medeniyetlerimizi hem inançlarımızı hem de kültürümüze dair bir not düşmek istiyoruz. Buralardan çeşitli medeniyetler geldi geçti fakat yaşayan toplumları bir türlü anlayamadık öğrenemedik. Bu da bir tür asimilasyondur. İmkansızlığın parçası olarak sistemler bize fırsat vermedi. Bu mağara Varto için önemli tarihsel mekandır ama ne yazık ki bu mekanlarımızın bir karşılığı yok. Sadece bir taş olarak kalmış gibi görünüyor. Umarım toplumumuz buralara sahip çıkar. Bu tür mekanları turizme açabilecek, halkımızın buluşma noktalarına dönüşebilecek çalışmalar yapmaya çabalayacağız.”

PİRHA/VARTO

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak