Alevi Haber Ajansi

Tahliyesi 3 ay uzatılan İlhan Sami Çomak: Buradan başım dik çıkacağım

PİRHA- 30 senedir cezaevinde tutulan Şair Yazar İlhan Sami Çomak’ın tahliyesi İdare ve Gözlem Kurulu’nun oybirliğiyle aldığı kararla 3 ay daha uzatıldı. Bu duruma şaşırmadığını belirten Çomak, “Burdan başı dik çıkacağım, önemli olan budur” dedi.

30 yıldır cezaevinde tutulan Şair Yazar İlhan Sami Çomak’ın tahliyesine saatler kala, İdare ve Gözlem Kurulu’nun oybirliğiyle aldığı kararla tahliyesi üç ay daha uzatılarak engellendi. Çomak, konuya ilişkin şu mesajı gönderdi:

“Ben iyiyim. Güçlü ve ayaktayım. Siz de güçlü olun. Yeni bir durum değil bizim için bu gelişme. Burdan başı dik çıkacağım, önemli olan budur.”

“HUKUK YERİNİ BULMADI”

Çomak’ın hukuki vasisi İpek Özel ise karar hakkında, “Böyle bir kararı beklemiyorduk. Gerekçeli karar henüz gelmedi. 9 senedir Silivri’de kalıyor. Son senesinde tek başındaydı. Denetimli serbestlik hakkını kullanamadı. Disiplin cezası yok, iyi halliliğiyle ilgili problem yok. Hukuken her şey bizim yanımızda. Çok umutluyduk, hukuk yerini bulmuş olsaydı böyle olmaması gerekiyordu” ifadelerini kullandı.

İLHAN SAMİ ÇOMAK KİMDİR?

1973 yılında Bingöl Karlıova’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Bingöl’de tamamladıktan sonra, İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü’ne 1992 yılında kaydını yaptırdı. 1994 yılında gözaltına alındı ve tutuklandı. Çomak, kesintisiz şekilde 24 yıldır cezaevinde tutuklu yargılanmaktadır. Türkçe dışında anadili olan Kürtçe ile şiirler yazmaktadır. Gitmeler Çiçek Kurusu, Açık Deniz, Günaydın Yeryüzü ve Kedilerin Yazdığı İlahi, Yağmur Dersleri, Bir Sabah Yürüdüm ve Dicle’nin Günlüğü adlı şiir kitapları vardır.

(HABER MERKEZİ)

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak