Alevi Haber Ajansi

Nazımiye Belediyesi işçileri, direnişlerinin 30. gününde açıklama yaptı: Kazanacağız!-VİDEO

PİRHA-Nazımiye Belediyesi’nin işten çıkardığı 15 işçi, direnişlerinin 30. gününde Dersim’de Sanat Sokağı’nda basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “Nazımiye Belediye Başkanı Ali Emrah Tekin’in göreve gelir gelmez ilk icraatı işçileri işten atmak olmamalıydı. Bir an önce bu yanlıştan dönün ve işçi düşmanı politikalardan vazgeçin” denildi.

Dersim’in, CHP’li Nazımiye ilçe belediyesi, mali durumun kötüleştiği gerekçesiyle 12 Temmuz’da 15 işçiyi işten çıkardı. İşçiler, işlerine geri dönmek için 17 Temmuz’da belediye önünde direnişe geçti.

Nazımiye Belediyesi’nin işten çıkardığı işçiler, direnişlerinin 30. gününde Dersim’de Sanat Sokağı’nda basın açıklaması yaptı. Açıklamada ‘İşimizi, ekmeğimizi geri istiyoruz’ pankartı açıldı. Açıklamayı işçiler adına işten atılan işçilerden Musa Demirtaş okudu. Açıklamaya Dersim’deki siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de destek verdi.

“İŞÇİ DÜŞMANI POLİTİKALARDAN VAZGEÇİN”

İşçilerin belediyelerdeki olumsuz yönetim pratiklerinin kurbanı edilmemesi gerektiğini belirten Musa Demirtaş, “Nazımiye, işsizlik ve siyasi baskılarla insansızlaştırılan bir ilçedir. Belediyeler istihdam alanı değildir ancak bu kadar işsizliğin olduğu bir ilçede hangi gerekçeyle olursa olsun bir meta gibi işçilerin kapının önüne koyulması insani bir durum değildir. Nazımiye Belediye Başkanı Ali Emrah Tekin’in göreve gelir gelmez ilk icraatı işçileri işten atmak olmamalıydı. Bir an önce bu yanlıştan dönün ve işçi düşmanı politikalardan vazgeçin” dedi.

“İŞTEN ATILAN İŞÇİLER, İŞLERİNE GERİ ALINMALI”

Nazımiye Belediyesi işçilerinin direnişinin yanında olmaya devam edeceklerini söyleyen EMEP Dersim İl Başkanı Ergin Tekin, de şunları dile getirdi:

“Halkçı belediyecilik yaptıklarını savunan CHP belediyelerinde yaşanan borçların sorumlusu işçilermiş gibi ilk yaptıkları şey işçileri işten atmak oluyor. CHP’li belediyeler belediyelerin ticarethane olmadığını bilmeliler. Belediyelere gelen paraların halkın parası olduğunu unutmayın. İşletme mantığıyla hareket ederseniz bütün belediyelerin kapatılması gerekir. Nazımiye Belediyesi aldığı bu karardan bir an önce vazgeçmeli ve işten atılan işçiler işlerine geri alınmalıdır.”

Açıklamadan sonra ‘Atılan işçiler geri alınsın’, ‘Direne direne kazanacağız’ sloganları atıldı.

PİRHA/DERSİM

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak