Alevi Haber Ajansi

Adıyaman’da deprem büyük panik yarattı

PİRHA- Adıyaman’ın Samsat ilçesinde 5,5 büyüklüğünde meydana gelen depremde maddi hasar oluşurken can kaybının olmadığı belirtildi.

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde 5,5 büyüklüğünde deprem oldu. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde, bugün saat 14.07’de merkez üssü Adıyaman’ın Samsat ilçesi olan 5,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği belirtildi. Depremin 11,3 kilometre derinlikte oluştuğu bildirildi. Aynı bölgede saat 14.18’de ise 4,4 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi’nde yer alan ilk bilgilere göre deprem yerin 10 km derinliğinde meydana geldi.

Büyük korku yaratan depremin ardından Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu “İlk bilgilere göre can kaybı yok” açıklamasında bulundu.

Depremin üssü olan Adıyaman Samsat ilçesinde açıklama yapan Belediye Başkanı Yusuf Fırat ise ‘Belediye başkanı ve kaymakamın evi de hasar gördü’ bilgisini verdi.

Fırat, yaptığı açıklamada, Samsat ilçesinde saat 14.07’de meydana gelen deprem nedeniyle ilçedeki bazı evlerde hasarlar meydana geldiğini belirtti. Halkın panik yaşadığını anlatan Fırat, bazı evlerin yıkıldığını, bir okulda da hasar meydana geldiğini ancak öğrencilerde herhangi bir yaralanmanın söz konusu olmadığını ifade etti. Fırat, ekiplerin ilçe merkezi ve köylerdeki araştırmalarını sürdürdüğünü aktardı.

AFAD’DAN YAPILAN AÇIKLAMA

Adıyaman Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Başkanı Osman Ertuğrul Altuğ, Adıyaman’ın Samsat ilçesinde meydana gelen depremle ilgili hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü belirterek, “İlçeye bağlı bazı köylerde hasar olduğu yönünde bilgiler var. Can kaybı olduğuna dair henüz bilgi gelmedi” dedi.

ADIYAMAN’IN MERKEZİNDE DURUM

Bu arada, deprem nedeniyle Adıyaman merkezdeki Musalla Caddesi’nde bulunan Musalla Camisi’nin minaresinde hasar meydana geldi. Olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri, bazı bölümlerinde çatlamalar görülen minareyi yıkmak için çevrede güvenlik önlemi aldı. Musalla Mahallesi’nde bir evin çatısında da hasar meydana geldiği öğrenildi.

Adıyaman merkez ve ilçelerinde artçı sarsıntılar devam ediyor.Deprem nedeniyle Adıyaman merkez ve Samsat ilçesinde okullar bir gün tatil edildi.

Mustafa Yüksel-ADIYAMAN

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak