Alevi Haber Ajansi

‘Hacı Bektaş Anma Etkinliği korsan etkinlikle gasp ediliyor’; Alevi kurumları açıklama yapacak

PİRHA – Alevi kurumları, Hacıbektaş’ta 60 yıldır süregelen Hacı Bektaş Veli Anma, Kültür ve Sanat Etkinlikleri’nin AKP hükümeti/devlet eliyle korsan bir şekilde gasp edilmeye çalışıldığını belirterek, buna ilişkin 13 Ağustos Salı günü saat 12.00’de Garip Dede Dergahı’nda basın açıklaması yapacaklarını duyurdu.

Alevi kurumları, 16-17-18 Ağustos’ta düzenlenecek 61. Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri öncesi 13 Ağustos Salı günü saat 12.00’de Küçükçekmece’de bulunan Garip Dede Dergahı’nda basın toplantısı yapacak.

15 Ağustos’ta AKP’nin Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı eliyle korsan anma düzenlemesine tepki gösteren Alevi kurumları, “Hacıbektaş’ta 60 yıldır süregelen Hacı Bektaş Veli Anma, Kültür ve Sanat Etkinlikleri, devlet eliyle korsan etkinliklerle gasp edilmeye çalışılmaktadır” dedi.

“AKP İKTİDARI, ALEVİLERE YÖNELİK ASİMİLASYON, İNKAR, İMHA POLİTİKALARINI SİSTEMATİK SÜRDÜRÜYOR”

“İnancımıza, kültürümüze, cemevlerimize müdahaleyi kabul etmiyoruz, sözümüzü kamuoyu ile paylaşıyoruz” şiarıyla basın açıklaması yapacağını duyuran Alevi kurumları basına şu mesajı yaptı:

“Alevilik, kadim ve özgün bir inançtır. Aleviler, tarih boyunca inançlarını korumak için büyük bedeller ödemiş, ancak inançları ve ibadethaneleri yasal güvence altına alınmamıştır. Alevi köylerine zorla camiler inşa edilmiş, Alevi çocukları zorunlu din derslerine tabi tutulmuştur. Alevilerin eşit yurttaşlık, insanca yaşam ve demokratik talepleri, sürekli olarak yok sayılmış ve yeni baskılarla karşılık bulmuştur.

22 yıldır ülkeyi yöneten AKP iktidarı, Alevilere yönelik asimilasyon, inkâr ve imha politikalarını sistematik olarak sürdürmektedir. Bu politikaların bir parçası olarak kurulan “Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı,” Aleviliği özünden uzaklaştırma çabalarının, asimilasyonun merkezi haline gelmiştir.

Hacıbektaş’ta 60 yıldır süregelen Hacı Bektaş Veli Anma, Kültür ve Sanat Etkinlikleri, devlet eliyle korsan etkinliklerle gasp edilmeye çalışılmaktadır.

YÜZLERCE KİŞİ İMZA VERDİ

16-17-18 Ağustosta düzenleyeceğimiz 61. Hacı Bektaş Veli Anma törenleri öncesi başta Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nın derhal kapatılması bu kurumun Aleviler arasında yaratmak istediği ayrılığın önüne geçmek için yüzlerce kişi ve kurumun imzasını taşıyan basın açıklamamıza siz değerli basın emekçilerini davet etmek istiyoruz.”

PİRHA/İSTANBUL

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak