Alevi Haber Ajansi

Altınoluk Alevi Festivali’nin 3. gününde çocuklar doyasıya eğlendi-VİDEO

PİRHA- Altınoluk Alevi Festivali’nin 3. gün etkinlikleri çocuklara ayrıldı. El sanatlarından akıl-zeka etkinliklerine, resim atölyelerinden serbest kürsüye kadar geniş bir yelpazede düzenlenen etkinlikler çocuklara mutlu anlar yaşattı.

Alevi Kültür Dernekleri’nin Balıkesir’in Altınoluk ilçesinde bu yıl  üçüncüsünü düzenlediği Altınoluk Alevi Kültür ve Sanat Festivali 3. gün etkinlikleri, ‘Hayat, Barış ve Özgürlük İçin Çocuk Şenliği’  şiarıyla düzenlenen etkinliklerle devam etti.

Çocukları teknolojinin olumsuz etkilerinden uzaklaştırmayı, onları kendine güvenen, paylaşmayı bilen, takım ruhunu geliştiren, çevresine saygılı bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlayan etkinliğin ilki cemevi bahçesinde düzenlenen resim atölyesi başladı. Çocuklar, barış heykeli ve hayat ağacı desenlerini farklı renklerle boyayarak bu nesnelere dair yorumda bulundu.

Ayrıca AKD Altınoluk Şubesi’nin  bulunduğu çatı katında ise çocuklar için ayrıca bir oyun alanı kuruldu. Çocuklar oyun alanında farklı oyunlarla buluşurken, hem eğlenceli hem de eğitici olan aktivitilerde çocukların mutlulukları yüzlerine yansıdı.

SARIKIZ EFSANESİ PAYLAŞILDI

Çocuklar kendileri için kurulan serbest kürsüde söz hakkı alarak kendi anlam dünyalarındaki isteklerini dile getirdiler. Tahtacı köyü Çamçı’dan İbrahim Kızıler ise Kaz Dağları’nın meşhur efsaneni olan Sarıkız’ın hikayesini çocuklar ile paylaştı.

“ÇOCUKLARA, KÖKLERİMİZİN BESLEDİĞİ DAMARLARI AKTARMALIYIZ”

Çocuk şenliğinde söz alan AKD Altınoluk Şube Başkanı Veli Doğan, çocukların anlam ve değer dünyasını oluşturmak için projeler üretmek istediklerini kaydetti. Doğan, “Bütün yaşantımızı, yatırımımızı çocuklarımıza yapıyoruz ama kültürü ve inancı onlardan mahrum bırakıyoruz. Bir ağacın kökü sağlam değilse dalları o ağacı yıkar. Çocuklara ve gençlere köklerimizin beslediği bu damarları aktarmamız gerekiyor. Türkiye’de düşünen, sorgulayan, kendi ritmini kaybetmeyen, potansiyelini kullanabilen, sinemayla, sanatla şekillenen, o sanatla kendini ifade eden çocuklar hayal ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Çocuk şenliği verilen gülbenglerin ardından lokmaların paylaşılmasıyla son buldu.

PİRHA/BALIKESİR

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak