Alevi Haber Ajansi

‘Hayır çıkarsa ayağını denk alacaklar’

PİRHA-Dersim Hozat Kültür ve Kalkınma Derneği Başkanı Ali Haydar Çavuş, başkanlığı öngören anayasa değişikliğinin “Laik ve demokratik yapıyı değiştirmeye ve padişahlık sistemini getirmeye dönük bir yaklaşımın olduğunu söyledi. Çavuş, referandumda Hayır denilerek bir parça fren konulabileceğini vurguladı. 

Dersim Hozat Kültür ve Kalkınma Derneği Başkanı Ali Haydar Çavuş referandum seçimini PİRHA’ya değerlendirdi.

Çavuş, “Referanduma ilişkin ortada iki şey var. ‘Evet’ mi ‘Hayır’ mı? Bunlar kafalarına koymuşlar istediklerini yapacaklar. 2023, Cumhuriyet rövanşı olacak. Şeriat sistemini getirecekler. Buna endekslenmişler. Bütün planları bunun üzerine ‘Evet’ çıkarsa zaten önlerinde hiçbir şey kalmayacak. Ama ‘Hayır’ çıkarsa sadece şu olacak. Yani istediklerini yapamayacaklarını, karşısında güçlü bir muhalefet olduğunu görecekler. Belki ona göre ayağını denk alacaklar” ifadelerini kullandı.

“HAYIR DA ÇIKSA İÇ SAVAŞA HAZIRLANIYORLAR”

Referandumda çıkacak sonuca göre bir hazırlık yapıldığını söyleyen Çavuş sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çünkü şuanda yaptıkları şey  sonuçta ‘Hayır’ da çıksa iç savaşa hazırlanıyorlar, katliamlara hazırlanıyorlar. Belki de Yavuz Sultam Selim zamanında ya da Dersim Katliamı zamanında görmediğimiz kadar bir katliamla karşılaşacağız. Umarım yanılıyorum. Umarım herhangi bir şey olur da böyle şeylere gerek kalmaz. Ama gidişat o yönde. Çünkü Ortadoğu Coğrafyası özellikle Suriye’de yaşananlar bunun çok açık kanıtlarıdır.”

PADİŞAHLIK VE HİLAFETİ GETİRMEK İSTİYORLAR”

Çavuş, Başta Alevilik olmak üzere İslam dışındaki tüm kesimleri coğrafyadan silmeye çalıştıklarını kaydetti.

“Referandumda Hayır da çıksa bunlar çok ciddi biçimde bu işi bırakmayacaklar” diyen Çavuş,  “Yani geldik buraya oturduk bir daha gitmeyeceğiz diyorlar. Bu yüzyılın rövanşını yapacağız diyorlar. Laik Cumhuriyeti değiştireceğiz, seküler yapıyı değiştireceğiz, demokrasiyi değiştireceğiz, padişahlık sistemini, hilafeti getireceğiz diye düşünüyorlar. Yani bunun için ne yapılabilir bilmiyorum ama geleceğimiz çok karanlık, çok kötü. Umarım bir parça fren koyabiliriz. Başka türlü yolu yok” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

HABERİN VİDEOSU

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak