Alevi Haber Ajansi

Suruç’ta katledilen Çağdaş Aydın, Dersim’de anıldı-VİDEO

PİRHA-Suruç Katliamı’nda yaşamını yitiren Çağdaş Aydın, mezarı başında anıldı. Anmada Suruç Aileleri İnisiyatifi adına konuşan Yalçın Demir, “33 düş yolcumuzu unutturmayacağız. Hesap soracağız ve hiçbir düş yarım kalmayacak. Bu davanın sonunda biz kazanacağız” dedi.

Suruç Katliamı’nda yaşamını yitiren Çağdaş Aydın Dersim’in Ovacık ilçesinin Çaxperi (Güneykonak) köyünde mezarı başında anıldı.

Anmaya Çağdaş Aydın’ın ailesi, DEM Parti Dersim Milletvekili Ayten Kordu, Suruç Aileleri İnisiyatifi, 10 Ekim Barış Derneği üyeleri, Barış Anneleri, ESP Dersim İl Örgütü, DEM Parti Dersim İl Örgütü ile DEM Parti Ovacık İlçe Örgütü yöneticileri, PSAKD Dersim Şube Başkanı Ali Ekber Kaya ve çok sayıda kişi katıldı.

“33 DÜŞ YOLCUMUZUN MÜCADELESİNİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Rojava’ya kardeşlik köprüsünü kurmak isteyen sosyalist gençlerin 20 Temmuz’da Suruç’ta katledildiklerini söyleyen Orhan Çelebi, “Bugün 33 düş yolcumuzu anmak ve onların mücadelesini sürdürmek için bir aradayız” dedi.

“BİZ KAZANACAĞIZ”

Suruç Aileleri İnisiyatifi adına konuşan Yalçın Demir ise şunları söyledi:

“Mücadelemizi şimdiye kadar sürdürdük bundan sonra da sürdürmeye devam edeceğiz. 33 düş yolcumuzu unutturmayacağız. Hesap soracağız ve hiçbir düş yarım kalmayacak. Bu davanın sonunda biz kazanacağız.”

“50 YILDIR KÜRDİSTAN’DA KİRLİ BİR SAVAŞ YÜRÜTÜLÜYOR”

50 yıldır Kürdistan’da kirli bir savaş yürütüldüğünü söyleyen DEM Parti Dersim Milletvekili Ayten Kordu, “Bu durum Türkiye’de yaşayan bütün halkları etkileyen bir savaş politikası haline getirildi. Özgürlük mücadelesinde çok büyük kayıplar yaşadık. Diyarbakır, Suruç ve Ankara Gar Katliamı Türkiye tarihindeki en büyük sivil katliamlar olarak tarihe geçti. Suruç’ta yaşanan katliamla kardeşlik köprüsüne darbe vurmak istediler. Bu mücadele bitmedi, bundan sonra da mücadelemiz devam edecek” diye konuştu.

Anma Çağdaş Aydın’ın mezarına karanfillerin bırakılmasıyla sona erdi.

PİRHA/DERSİM

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak