Alevi Haber Ajansi

Nazımiye Belediyesi’nde işten çıkarılan işçiler: Tek isteğimiz işimize geri dönmek-VİDEO

PİRHA-Nazımiye Belediyesi’nin işten çıkardığı 15 işçi, belediye önünde direnişe başladı. İşten atılan işçiler, “Haksız ve hukuksuz bir şekilde işten atıldık. Bir an önce işe geri dönmek istiyoruz” dediler. Ekonomik olarak zorluklar yaşadıklarını belirten işçiler, göç etmek zorunda kalabileceklerini de vurguladılar. 

Dersim’in, CHP’li Nazımiye ilçe belediyesi, mali durumun kötüleşmesi gerekçesiyle 12 Temmuz’da 15 işçiyi işten çıkardı. İşçiler, işlerine geri dönmek için 17 Temmuz’da belediye önünde direnişe geçti. İşçiler, her gün saat 08.00-17.00 saatleri arasında belediye önünde oturma eylemini sürdürecek.

İşten çıkarılan işçilerden Özgür Gökbaş, Nihal Uz ve Umut Çelik, PİRHA‘ya konuştu.

“HAKSIZ VE HUKUKSUZ BİR ŞEKİLDE İŞTEN ATILDIK”

Haksız ve hukuksuz bir şekilde işten atıldıklarını belirten Özgür Gökbaş, “Yasal olarak hakkımızı sonuna kadar savunacağız. Belediye başkanı, çözümü işçi çıkarmakta buldu. Seçim zamanı bizlere verilen sözler tutulmadı. Bütün işçi arkadaşlarımız işe geri alınana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

“İŞTEN ATILDIĞIM İÇİN MAĞDUR DURUMDAYIM”

2,5 yıldır belediyede çalıştığını söyleyen Nihal Uz, “Eşimden ayrıldım, iki çocuk annesiyim, kardeşimin yanında yaşıyorum ve işten atıldığım için mağdur oldum. Oğlum üniversite öğrencisi ve işten atıldığım için onun masraflarını karşılayamayacağım. Bir an önce işe geri dönmek istiyoruz” diye belirtti.

“İŞİMİZE GERİ DÖNMEK İSTİYORUZ”

Nazımiye’nin küçük bir ilçe olduğunu ve iş olanaklarının çok az olduğunu vurgulayan Umut Çelik, “Belediye başkanı ilk icraatını 15 işçiyi işten atmakla yaptı. İş olanakları olmadığı için ekonomik olarak çok zor bir süreç yaşıyoruz ve buradan göç etmek zorunda kalacağız. Bizim tek istediğimiz işimize geri dönmek” diye konuştu.

Cihan BERK/DERSİM

İLGİLİ HABERLER:
-İşten çıkarılan 15 işçi, Nazımiye Belediyesi önünde eyleme başladı: İşimizi geri istiyoruz-VİDEO

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak