Alevi Haber Ajansi

Bozan köyü Muhtarı: Köyümüzde su yok, bir an önce su getirilmeli; yollarımız bozuk -VİDEO

PİRHA- Şuhut ilçesine bağlı Bozan köyü Muhtarı Hüseyin Dilek, köylerinin en büyük sorununun su ve yol sorunu olduğunu söyledi. Dilek, “Köyümüzde su yok. Ne su getiriliyor ne de kuyu açmamıza izin veriliyor. Su sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz” dedi. 

Afyon’un Şuhut ilçesine bağlı bir Alevi yerleşkesi olan Bozan köyü Muhtarı Hüseyin Dilek, yaşadıkları sorunlarla ilgili PİRHA’ya konuştu.

Köylerinin Alevi bir köyü, toplam nüfusun ise 128 olduğunu belirten Hüseyin Dilek, “Yaz ayı olduğunda dışarıda yaşayan canlarımızın gelmesiyle köyümüzün nüfusu artıyor. Köyümüzün birçok sorunu var. Muhtarlığımda köyün var olan sorunlarını 4-5 yıl içerisinde çözmeyi düşünüyoruz” dedi.

“YOLLAR ÇOK BOZUK VE BAKIMSIZ”

Köy yollarının bozuk olduğuna değinen Dilek, “Köyümüz Şuhut’ merkeze uzak değil ama yolumuz asfalt olmasına rağmen çok bozuk ve bakımsız. Köyümüzün girişinde bulunan mezarlığın kabir duvarları yıkık, içme suyu sorunu yaşıyoruz, ayrıca köyümüzün içindeki yollar toprak. Parke taşlarına ihtiyacımız var” diye konuştu.

KÖYÜMÜZDE İÇME VE SULAMA SUYU YOK, KUYU AÇMAMIZA DA İZİN VERİLMİYOR

Köylerinde tarım ve hayvancılık yapıldığını da belirten Dilek, şöyle devam etti:

“Tarlalarımızı sulayacağımız su yok, köyde kuyu açmamıza izin verilmiyor. Yazları kurak geçtiği için su sorunu yaşıyoruz. Yağmur yağarsa o sene ekinler iyi oluyor, yağmur yağmazsa işimiz Allah’a kalıyor. 4-5 sene içerisinde sorunları çözmeyi planlıyoruz. Gerekli yerlere dilekçeler verdik, ayrıca araştırıyoruz. Kabir duvarları çok eski olduğu için yıkılıyor, iki iş olarak onu yapacağız. İçme suyunu da elimizden geldiğince yapmaya çalışacağız.

“KÖYÜMÜZ 3 TANE TÜRBEMİZ VAR BAKIMINI VE ONARIMINI BİZLER YAPTIK”

Köyümüz yazın kalabalık olur emekliler gelir. Köyümüzde türbeler var ve türbelerimiz bizler için değerlidir. Hepsini bizler yaptık. Türbelerimizin 2 tanesi köy içerisinde 1 tanesi ise köyün tepesinde bulunmaktadır. Köyün içerisinde her zaman birlikten yanayız. Birlik olursa aşamayacağımız engeller yoktur. Köyümüz de herkesin yapılacak işlere katılmasını destek vermesini beklerim.”

Cebrail ARSLAN/AFYON

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak