Alevi Haber Ajansi

09 ŞUBAT 2017 PERŞEMBE-GÜNDEM

Alevi Bektaşi Federasyonu ve bileşeni olan dernek ve vakıflar bugün akşam saatlerinde Alevi oldukları için KHK ile ihraç edilen kamu çalışanlarının tekrar işe dönmesi için açıklama yapacaklar. 

-686 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlerinden ihraç edilen Alevi kamu çalışanlarının isimleri açıklandı.

-Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Merkez Yürütme Kurulu Üyesi, Eğitim-Sen’li öğretmen Songül Tunçdemir’in görevinden ihraç edilmesine Adıyaman’dan tepkiler. 

-HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, görevlerinden ihraç edilen akademisyenlerle ilgili meclise soru önergesi verdi. 

Pek çok dernek, Alevi kurumları, demokratik kitle örgütü, meslek örgütleri, sendikalar, siyasi partilerden oluşan Demokrasi İçin Birlik, “Biz varız” demek için, etkili bir ‘Hayır’ kampanyasında buluşmak için bugün bir toplantı düzenliyor. Toplantı saat 11.00’de başladı. 

İstanbul Gazi Cemevi’nde, Alevi pirleri Hayri Şanlı ve Zeynel Kete rehberliğinde bu akşam saat 19.00’da Hızır Cemi yapılacak.

-Kapatılan TV10 programcısı Diren Keser, 8 gündür gözaltında. Keser gözaltında Hızır orucu tutuyor. 

-Alevi Gazeteci Diren Keser’in gözaltına alınmasına tepki gösteren Mersin Cemevi Dedesi Baki Erdoğan PİRHA’ya konuştu. 

-Alevilerin itiraz etmesine ve mahkeme kararlarına rağmen, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, zorunlu din dersi için “Devamı uygundur” dedi. Aleviler tepkili. 

-Halkevleri Başkanı Oya Ersoy, başkanlık referandumunu PİRHA’ya değerlendirdi. GÖRÜNTÜ

-İstanbul’da Uğur Kurt’un ölümüne ilişkin davada mütalaasını açıklayan savcı, sanık polis memuru Sezgin K.’nın 20 yıldan 25 yıl kadar hapisle cezalandırılmasını istemişti. 8. duruşmaya bugün devam edilecek.

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak