Alevi Haber Ajansi

‘Referandumda yüzde 60’a yakın HAYIR çıkar’ – VİDEO

PİRHA – Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş’un “Referandumda evet çıkmazsa terör ve kaos artar” sözlerine tepkiler çığ gibi büyüyor. 

Hükümet sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un “Referandum da evet çıkmazsa terör ve kaos artar” şeklindeki sözlerine yönelik PİRHA’ya konuşan HDP İstanbul Milletvekili Erdal Ataş, “Bu açıklamalar yaşanan şiddet ve kaostan genel olarak hükümetin sorumlu olduğunun göstergesidir” dedi.

“İKTİDAR KENDİ ELİYLE HALKINA ŞİDDET VE TERÖR UYGULUYOR”

Aslında Numan Kurtulmuşun yaptığı açıklamaların doğru olduğunu belirten İstanbul HDP Milletvekili Erdal Ataş, “Çünkü iktidar referandumda evet çıkarmak için;  toplumu, sindirmeye, korkutmaya, biat ettirmeye çalışıyor. Yasama, yürütme ve yargıyı kullanarak kendi eliyle halkına şiddet ve terör uygulamaktadır. Ama unuttukları bir şey var; toplumun yarısından fazlasını oluşturan Aleviler, demokratlar ve aydınlar bu kirli politikaların farkında ve bilincinde” diye konuştu.

“İŞİD VE BENZERİ TERÖR ÖRGÜTLERİ DESTEKLENİYOR”

İktidarın, İŞİD ve benzeri terör örgütlerinin Türkiye’de örgütlenmesine destek verdiğini belirten Ataş, devletin, Ortadoğu da sürdürülen şiddet politikalarına karşı, demokratik güçleri desteklemek yerine daha çok şiddet eğilimli güçlerin ve örgütlerin desteklendiğini ifade etti.

 “ALEVİLER HEDEF HALİNE GETİRİLMEKTEDİR”

HDP’li Vekil Erdal Ataş, “Gerici düşünce ve güçler desteklenerek Aleviler hedef haline getirilmektedir. Alevilerin tek isteği bu ülkede yaşayan Ezidi, Sunni, Kürt ve Türk herkesin eşit hakka sahip olmasıdır” dedi.

Demokrasi mücadelesi veren Alevilerin, demokratlar ve yurtseverlerin devletin tekçi zihniyetini teşhir ettiğine işaret eden Ataş,  AKP’nin ise toplumu baskı altına alarak ve şiddet uygulayarak iktidarlığını kalıcı hale getirmeye çalıştığını kaydetti.

“ REFERANDUMDA YÜZDE 60’A YAKIN HAYIR ÇIKAR”

Erdal Ataş referanduma ilişkin şunları ifade etti:

“Toplumun itirazı referanduma yansır mı, yansımaz mı, bilmiyorum ama ülkede ‘HAYIR’ oranı yüzde 60 düzeyinde olduğu ortadadır. Milliyetçiler, mütedeyyinler, Aleviler, Kürtler, demokratlar, kadınlar, işçiler ve emekçilerin tümü bu politikaya karşı ‘HAYIR’ çatısı altında birleşmektedirler.”

“BU IRKÇI, AYRIMCI POLİTİKA MAHKUM EDİLMELİ”

Ortak bir mücadele vererek bu süreci yürütmek gerektiğini vurgulayan Ataş, “Bu ırkçı, ayrımcı politika mahkum edilmeli aksi halde Alevilere,  Demokratlara, Kürtlere rahat yüzü olmayacaktır. Bu baskıcı, ırkçı, ayrımcı zihniyetin bir daha geri gelmemesi için elimizden gelen her şeyi yapmalı, toplumu daha demokratik daha eşit bir yaşama  ikna etmeliyiz” diye konuştu.

Kurtulmuş ne demişti?  

“‘Referandumda evet çıkmasın’ diye terör örgütlerini de kullanarak Türkiye’de bir korku atmosferi oluşturabilirler, halkı canından bezdirecek bir noktaya getirebilirler. Bununla ilgili her türlü tedbirlerimizi alıyoruz. Allah’ın izniyle referandumda büyük oranda ‘evet’ çıktıktan sonra da bu terör örgütleri, hiçbir şekilde sesi soluğu çıkmayacak noktaya gelirler. Bu motivasyonlarını da kaybederler.”

HABERİN VİDEOSU

İsmet SEFER – İSTANBUL

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak