Alevi Haber Ajansi

Londra’da İran’da süren protestolara destek eylemi devam ediyor-VİDEO

PİRHA- İngiltere’nin başkenti Londra Merkezindeki Picadilly Circus Meydanı’nda kadınların öncülüğünde idamlara karşı ve İran’daki süren eylemlerle dayanışma için her hafta sonu gerçekleşen protesto eylemi bu haftada devam etti.

Protestocular, boyunlarına ilmik geçirerek Shelley Segal’in Baraye’nin İngilizce kapağında dans ettiler. Shervin Hajipour’un Baraye’si devrimin marşı oldu. Dans, Faranak Heidari ve Freny Pavri tarafından yönetildi.

Protestocular, Mahsa Amini’nin 16 Eylül’de öldürülmesinden bu yana özgürlük ve teokrasiye son verilmesini talep ettikleri için idam edilen veya idam edilme tehlikesiyle karşı karşıya olanların fotoğraflarını taşıdı.

Eylemdeki konuşmacılar arasında Film yapımcısı Mahshad Afshar, Komedyen ve Kadın Hakları Aktivisti Kate Smurthwaite, One Law for All Sözcü Maryam Namazie, vücut sanatçısı Victoria Gugenheim ve Faithless Hijabi Kurucusu Zara Kay’de yer aldı.

Eylemde İran rejimi tarafından Majidreza Rahnavard’ın idam edilmesi protesto edilirken, “İran protestoculardan birini öldürdü. Çünkü sadece öldürmeyi biliyorlar. Ama İran’ın gençleri darağacına götürülürken bile ayakta ölüyor. Bu insanlık dışı rejimi bitirecek olan Majidreza Rahnavard gibileridir” denildi.

Kadın, Hayat, Özgürlük grubu da eylemde protesto şarkıları seslendirdi.

PİRHA/LONDRA

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak