Alevi Haber Ajansi

İran’da protestolar sürüyor: Çer çöp sensin, özgür kadın benim!-VİDEO

PİRHA- İran’da devam eden protestolar, üniversitelerden sokağa devam ediyor. İran rejim güçleri ise protestoları kanla bastırmaya çalışıyor.

İran’da “ahlak polisi” tarafından katledilen 22 yaşındaki Jîna Eminî’nin ölümüyle başlayan protestolar, bir çok şehirde devam ediyor. Başkent Tahran başta olmak üzere, Meşhed, Zencan, Erak, Kurdistan, Senendej, İsfahan, Mazenderan, Şîraz, Hemedan, Kazvin şehirlerinde bulunan üniversitelerde öğrenci eylemleri devam ediyor.

Tahran Politeknik Üniversitesi, Beheşti Üniversitesi, Emir Kebir Üniversitesi, Tebriz Tıp Bilimleri Üniversitesi öğrencileri başta olmak üzere bir çok üniversitede, “Çer çöp sensin, özgür kadın benim!”, “Dostların kanına yemin olsun ki sonuna kadar duracağız!”, “Çocuk katili bir cumhuriyet istemiyoruz!”, “Biz İran’ı terk etmeyiz, İran’ı geri alacağız!”, “Azadi” sloganları yükseliyor.

İran rejim güçleri ise protestoları kanla bastırmaya çalışıyor. Bugüne kadar 500’e yakın yurttaş katledilirken, İran’ın Piranşehr kentinde dün akşam devam eden eylemlerde, rejim güçleri 16 yaşındaki Kürt çocuğu Komar Daroftadeh’ı katletti.

11’inci sınıf Muhasebe Bölümü öğrencisi olan 16 yaşındaki Daroftadeh’in cenazesi, binlerce kişinin katılımıyla doğduğu Piranşehr’in Zêwkê köyünde defnedildi. Oğlunun cenaze töreninde konuşan baba Hasan Daroftadeh, “Oğlum 25 Temmuz’da doğdu, adını Komar (Cumhuriyet) koydum. Hürriyet ve toprak uğruna öldüğü için gurur duyuyorum. Dün geceden beri ciğerim paramparça oldu. Çocuğunu kaybetmek nasıl bir acıdır bilemezsiniz. Ama o halkı ve özgürlüğü için kendini feda etti” dedi.

(HABER MERKEZİ)

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak