Alevi Haber Ajansi

AABK Örgütlenme Sekreteri Çankaya: Cumhurbaşkanı Erdoğan Alevileri bölmek istiyor-VİDEO

PİRHA-Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın alternatif Hacı Bektaş anma programına katılmasına tepki gösteren AABK Örgütlenme Sekreteri Mehmet Ali Çankaya, “Cemevlerine ‘cümbüş evi’ diyen ve Alevi inancını tanımayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alevilerin taleplerini yerine getirecekse eğer Alevi kurumlarının düzenlediği etkinliğe katılırdı, ancak kendisi Alevileri bölmek ve parçalamak istiyor” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Muharrem’in 10’uncu gününde Ankara Mamak’taki Hüseyin Gazi Cemevi’ne gerçekleştirdiği ziyaret sonrası tartışmalar devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son olarak Hacıbektaş’ta Alevi kurumlarına karşı alternatif düzenlenen Hacı Bektaş anma programına da katıldı.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Örgütlenme Sekreteri Mehmet Ali Çankaya, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın alternatif Hacı Bektaş anma programına katılmasını PİRHA’ya değerlendirdi.

“TÜRKİYE’Yİ ALEVİSİZLEŞTİRMEK İSTİYOR”

AABK Örgütlenme Sekreteri Mehmet Ali Çankaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan için “Samimiyetsiz bir havası var” yorumunda bulundu. Mehmet Ali Çankaya, Erdoğan’ın cemevlerine ‘cümbüş evi’ demesini de hatırlatarak şu eleştiride bulundu:

“Cumhurbaşkanının Alevilere şirin gözükmek ve Alevileri tanıyorum mesajı vermek için samimiyetsiz bir havası var. Hacı Bektaş’ı ziyaret ederek Alevilerin taleplerini karşılayacağına dair mesaj vermek için alternatif Hacı Bektaş anma etkinliklerine katıldı. Alevileri düşünüyor ve talepleri yerine getirecekse Alevi kurumlarının düzenlediği etkinliğe katılırdı, ancak kendisi Alevilerle görünmek istemiyor. Alevileri bölmek, parçalamak ve kendileriyle beraber hareket eden Alevilerle yol almak istiyor. Alevilerin devletin bu oyununa gelmemesi gerekiyor, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’yi Alevisizleştirmek, Alevi örgütlerini yok etmek ve cemevlerini ayrı ayrı inanç yeri olarak göstererek Alevilerin birlikte hareket etmemesi için elinden geleni yapıyor” dedi.

Cihan BERK/PİRHA

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak