Alevi Haber Ajansi

F Tipi oturumunun 251. haftası gerçekleşti

251.si gerçekleşen F tipi oturmasında açılış konuşmasını yapan İHD İstanbul Şube Başkanı Ümit Efe, duvarların arkasında yaşananları duyurmak, cezaevlerinde yapılan keyfi uygulamalar, çıplak aramalar, sürgün sevkleri durdurmak ve çözüm aramak için toplandıklarını belirtti.  Siyasi zihniyetin hapishanelerde ölüme terk ettiği hasta mahpusların derhal serbest bırakılması gerektiğini söyleyen Efe, hapishanelerde sürgün sevklerin, keyfi uygulanan çıplak aramaların ve işkencenin son bulmasını istediklerini vurguladı.

“MAPUSLARA İNSANİ OLMAYAN UYGULAMALAR YAPILIYOR”

Basın metnini İHD Hapishane Komisyonu üyesi Tuncay Yiğit okudu. Basın metninde hapishanelerde mahpuslara insani olmayan her türlü uygulamanın yapıldığı vurgulandı. Bu haftaki oturumda Edirne F Tipi Cezaevi’nde bulunan hasta tutuklu Serdar Arslan’ın serbest bırakılması istendi.

Arslan, İHD’ye gönderdiği mektubunda sağlık durumundan bahsetti. Beyin damarlarındaki pıhtılaşmadan dolayı tıkanma ve lezyon olduğunu ve böbreklerinde de iki tane kist tespit edildiğini vurgulayan Arslan: ”Heyet beyin damarlarımdaki tıkanmaya ilişkin rapor düzenledi. Ancak o rapor tarafıma teslim edilmedi. aradan epey bir süre geçtikten sonra o raporun geçerli olmadığı ve yeniden Trakya Üniversitesi’ne götürüleceğim tarafıma söylendi. Götürüldüm. Fakat beyin MR sonuçları unutulmuştu. Nöroloji bölümündeki doktorun kelepçeli muayene dayatmasından dolayı da tartışma yaşadık. Beyin MR’ı olmadığı için sözlü yüzeysel bir muayene yapılarak teşhis konuldu.” dedi. beyin damarlarındaki tıkanmaya ilişkin kan sulandırıcı ilaç verildiğini ve böbreklerindeki kistlere bir teşhis konulmadığını da ekledi. Arslan’ın hepatit ve astım hastalıkları için ise hiç bir işlem yapılmamış.

Eylemde sık sık ‘Hasta mahpuslar serbest bırakılsın’, ‘Tedavi haktır engellenemez’, ‘İnsan haklarıyla insandır’ sloganları atılırken ‘Tecrit öldürür tedavi yaşatır’, ‘F Tipi hapishaneler kapatılsın’ pankartları açıldı.

Suay ABAK – İSTANBUL

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak