Alevi Haber Ajansi

Sri Lanka’da OHAL ilan edildi

PİRHA- Sri Lanka’da Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa’nın ülkeden kaçtığı açıklanırken, ülkede OHAL ve sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 

Tarihinin en büyük ekonomik krizine karşı protestoların yükseldiği ve halkın başkanlık sarayını bastığı Sri Lanka’da, Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa’nın ülkeden kaçtığı açıklandı.

Sri Lanka Başbakanı Ranil Wickremesinghe, başkan vekili olarak Olağanüstü Hal (OHAL) ilan ettiğini açıkladı.

Wickremesinghe’nin medya sekreteri Dinouk Colombage, Reuters’a yaptığı açıklamada, “Başbakan başkan vekili olarak Olağanüstü Hal ilan etti ve batı eyaletinde sokağa çıkma yasağı getirdi” dedi.

Ülkeden ailesiyle birlikte kaçan Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa’nın nereye gittiği ise henüz belli değil.

NE OLMUŞTU?

Tarihinin en büyük ekonomik kriziyle karşı karşıya olan ülkede halk, elektrik kesintilerinin günde 13 saati bulmasının ardından Mart ayı sonunda protestolarını yoğunlaştırmıştı. 9 Mayıs’ta Sri Lanka Başbakanlık Ofisinin çevresinde toplanan protestocular ile hükümet yanlıları arasında çatışmalar yaşanmış, başkent Kolombo’da askeri birlikler göreve çağrılmıştı.

Muhalefetin artan baskısı sonrası Başbakan Mahinda Rajapaksa, 9 Mayıs’ta istifa ederken, kabine de feshedilmişti. Sri Lanka’da halk, 9 Temmuz’da Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa’nın resmi konutu ve ofisinin bulunduğu yerleşke çevresindeki barikatları aşarak konut ve ofise girmişti. Devlet Başkanı Rajapaksa’nın 13 Temmuz’da istifayı kabul ettiği bildirilmişti.

Ülke çapında sokağa çıkma yasağı ilan edildi ve hükümet, protestolar sırasında kamu malına veya başkalarına zarar veren herkese ateş açılması talimatı vermişti.

Ülke çapına yayılan protestolarda aralarında iktidar partisi milletvekilinin de bulunduğu 8 kişi hayatını kaybetti, en az 250 kişi yaralandı.

(HABER MERKEZİ)

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak