Alevi Haber Ajansi

Gazeteci Metin Göktepe mezarı başında anıldı

Polis tarafından öldürülen Gazeteci Metin Göktepe, katledilişinin 21. yılında mezarı başında anıldı.

Evrensel Gazetesi Muhabiri Metin Göktepe, 8 Ocak 1996 tarihinde, Ümraniye E Tipi Cezaevinde öldürülen tutuklular Orhan Özen ile Rıza Boybaş’ın cenaze törenini izlemek için gittiği Alibeyköy’de polisler tarafından gözaltına alınmış ve götürüldüğü Eyüp Kapalı Spor Salonu’nda dövülerek öldürülmüştü.

İstanbul Esenler’de bulunan Kemer Mezarlığı’ndaki anmaya Metin Göktepe’nin gazetesi Evrensel’in çalışanları, ailesi, meslektaşları, basın örgütlerinin temsilcileri ve dostları katıldı. Anmada Metin Göktepe ölümsüzdür, İnadına hepimiz Metiniz sloganları atıldı.

“21 Yıl aradan sonra her yıl olduğu gibi yine buradayız” diyen Gökhan Çetin, “Gazeteciliğin bir kez daha sınandığı gerçeklerin peşinden koşmanın önemli olduğu bir dönemden geçiyoruz. Metin Göktepe gerçeklerin peşinde olduğu için gerçekleri bu hakla ulaştırmak için kendisinden bekleneni yaptı ve Metin Göktepe hala 21 aradan sonra iyi bir gazeteci olmaya çalışan gerçeklerin peşinde koşan halka gerçekleri  ulaştırmaya çalışan iyi bir gazeteci olarak anılıyor” dedi.

“AHMET ŞIK’IN GAZETECİLİĞİ DİK DURMAYA DEVAM EDECEK”

İlk konuşmayı Evrensel gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat yaptı. Polat, “Metin Göktepe davası diğer davalar gibi gözden ırak tutulmak için ilden ile sürüldü” dedi.

Ahmet Şık’ın Metin’in hep yanında olduğunu ve en yakın arkadaşı olduğunu söyleyen Polat, “Ahmet Şık’a selam gönderiyoruz ve ona da söz veriyoruz orada çok tutulmaması için elimizden geleni yapacağız ve Ahmet Şık’ın gezeteciliği bizimle birlikte dik durmaya devam edecek” dedi.

“BU ADAMLAR İSTİFA ETSİN”

Fadime Göktepe, oğlunun gazeteci olduğu için öldürüldüğünü belirterek, ” Metin 21 yıl önce öldürüldü, o bir gazeteciydi. Benim için emekçiler, kadınlar,çocuklar birer Metin’dir. Ahmet Şık’ta benim için bir Metin’dir. Onu Metin kadar seviyorum. Bu hükümet her şeyi durdurdu, herkesin ışığını kapattı. Bu adamlar istifa etsin. Tayyip herkesi tutukladı, çoluk çocuk bırakmadı. Niye işkence yapıyorlar. Tüm gazeteciler benim için birer Metin. Ben katilleri biliyorum. Sağ olun var olun” dedi.

 

 

“21 YIL ÖNCE Kİ ATMOSFERDE ANIYORUZ GÖKTEPE’Yİ”

21 yıl sonra Metin Göktepe’yi, onu öldüren siyasi koşulların olduğu bir atmosferde andıklarını söyleyen Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan da,  “Baskının, şiddetin, savaşın adeta olağanlaştırıldığı bir dönemi yaşıyoruz. İktidar her ne kadar OHAL’i terörle mücadele için ilan ediyoruz dese de bugün OHAL’in kimler ve hangi olaylar için işletildiğini görüyoruz. Halkın güvenlik içinde yaşamasını sağladığını göremiyoruz” dedi.

İktidar her ne kadar  biz Ohal ilan ediyoruz bunu terörle mücadele için ilan ediyoruz dese de bugün biz OHAL’in kimler ve hangi olaylar için işletildiğini  pratik olarak görüyoruz diyen Gürkan, “Halkın güvenlik içersinde yaşamasını sağlıyor mu , bunun böyle olduğunu göremiyoruz çünkü OHAL’in ilan edildiği günden bugüne 16 silahlı bombalı saldırı olmuş , büyük siyasi suikast olmuş bu siyasi suikastlerde 250 kişiden fazla insan hayatını kaybetmiştir” dedi.

“GÜVENLİĞİ SAĞLIYAMIYORSA OHAL NEDEN VAR?”

“OHAL terörü durduramıyorsa, güvenlik içerisinde insanların halkın güvenliğini sağlayamıyorsa neden var?” diyen Gürkan, şunları ifade etti:

“OHAL aynen hükümetin söylediği gibi olağan süreçlerde gerçekleştiremediği şeyleri  selma gürkangerçekleştirmek için var. OHAL’e bakıyoruz ne için işliyor hukuksuzluk için var, Adaletsizlik için işliyor, hak isteyen barış isteyenler için  gerçeğin peşinde koşan gazeteciler için OHAL işliyor, işte bu nedenle İnan Kızılkaya, Ahmet Şık, Kadri Gürsel, Murat Sabuncu ceza evindeler. Bu soruları somaya devam edeceğiz: Bugün yaşadıklarımızı neden yaşıyoruz?Bunda hükümetin uyguladığı dış politikanın etkisi nedir? Saldırıların ne kadarı MİT tırları ile giden silahlardır? Bu soruların cevabını bulacağımız haberleri yapmaya devam edecek gazeteciler olacaktır. Bu nedenle bunca gazeteci cezalandırılmaya çalışılıyor. İktidarın bunca baskısına karşı halkın demokrasi özgürlük talebi kazanacaktır.”

 

 

 

 

 

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak