Alevi Haber Ajansi

‘Laiklik propagandası suç mu?’

İstanbul Ortaköy saldırısının ardından Okmeydanı’nda laiklikle ilgili konuşan Halkevleri üyesi Ayşegül Başar, İçişleri Bakanlığınca şikayet edildiği yönündeki tweet’in ardından gözaltına alındı. Bunun üzerine CHP’den Sezgin Tanrıkulu İçişleri Bakanlığına soru önergesi verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İçişleri Bakanlığı’nın, Okmeydanı’nda “Bugün laiklik demek, özgürlük demektir, insanca bir yaşam demektir” diye konuşan kişileri Terörle Mücadele ekiplerine bildirdiğini Twitter’dan açıklamasıyla ilgili soru önergesi verdi.

 

“LAİKLİK KONUŞMASI ‘TERÖRLE MÜCADELE’ KAPSAMINDA MI?’

Tanrıkulu, konuyla ilgili şunları sordu:

* İçişleri Bakanlığı’nın Okmeydanı’nda “laiklik propagandası” yapan bir genci Terörle Mücadele ekiplerine bildirdiği iddiaları doğru mu?

* İçişleri Bakanlığının paylaşımının ardından sosyal medyada “Laikliği Savunmak Suç Değildir” hashtag’iyle gelen tepkiler akabinde, Bakanlığın Twitter Hesabından tweet’in silindiği doğru mu?

* Tüm bu iddialar ile ilgili olarak, inceleme ve soruşturma başlatıldı mı ya da başlatılacak mı? Başlatılmışsa, soruşturmanın güncel akıbeti nedir?

* “Laikliği savunmak” ya da “laiklik propagandası” yapmak ne zamandan beri “suç” sayılıyor?

* Bir vatandaşın “laiklik” konusunda konuşması “terörle mücadele” kapsamına mı giriyor?

* Türkiye genelinde illere göre son bir yılda, laikliği savunduğu ya da “laiklik propagandası” yaptığı gerekçesiyle İçişlerine Bakanlığına toplam kaç ihbar yapıldı? Terörle Mücadele Ekiplerine kaç kişi hakkında şikayette bulunuldu?

* İçişleri Bakanı yaşananlarla ilgili olarak kamuoyuna açıklama yapacak mı?

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak